21. prosince 2017

Nádherná zima v Jizerkách a 17 druhů cukroví!

Začátek posledního adventního týdne začal nádherně. Ráno se mi při pohledu z okna naskytl tenhle krásný výhled... Hned se mi do práce vstávalo lépe a těšila jsem se na odpolední procházku s Matýskem. :)


Obloha po rozednění byla úplně vymetená, azurová a sluníčko krásně hřálo. Vydrželo to tak celý den. A my si tak užili krásné slunečné radovánky na sněhu. Maty sníh miluje a hrozně rád se v něm "potápí". Jenže pak vypadá...... takhle:


Ještě než začal rýt nosem ve sněhu, byl to docela normální pěkný pes... :)



Ale jemu je samozřejmě úplně jedno jak vypadá a taky je mu šumák, že pak panička bude půl hodiny před bytem sundavat sněhové kuličky ze srsti, hlavně, že si může na sněhu pořádně zařádit. :)



Prosíme toho pána nahoře, aby nám poskytl víc takových krásných zimních dní... Děkujeme. :)

Nó a co se vánočních příprav týče, já měla hotovo už v sobotu - dárky nakoupené, zabalené, byteček vysmejčený, výzdoba připravená, vánočka upečená a i cukroví už hotové, naplněné a dozdobené. Letos jsem se nějak rozšoupla a podařilo se mi udělat celkem 17 druhů! Prý se hodně lepším a cukroví je rok od roku ještě chutnější. V práci mi cukroví mladý kolega chválil až do nebes, prý mé cukroví chutná přesně jak od jeho babičky, která má už léta praxe. ( Dmu se pýchou.) :) :) 


Cukrovíčkem jsem podarovala mamku, babičku, tchýni, švagrovou, kolegyni z práce a dvě plné mističky vzala do práce na ochutnání. Jen se po něm zaprášilo! A doma už máme jen úplný zbyteček. Jsem ráda, že se vše rozdalo a snědlo a že nemusím plnit mrazák. :) 


Dnes už mám volno, večer mě čeká firemní večírek a do práce se vracíme až 2. ledna. A po večírku konečně frčíme za rodinkou na jih! Těším se. :) 




20 komentářů:

  1. Sníh, modrá obloha a sluníčko, to je nááádhera. Také jsme měli sníh, ale včera už se začalo oteplovat a dnes lije jako z konve. :-( Sníh mají rádi asi všichni pejskové a naše Bella ho dokonce žere a nenechá si to vymluvit... Cukrovíčko máš krásné, hned bych se do něj pustila a ochutnávala až bych okusila od každého druhu. :-P Užij si večírek a pak i pracovní volno s rodinou. Krásné Vánoce!!

    OdpovědětVymazat
  2. Luci, to je nádhera. U nás se konečně po kratší odmlce začal sypat pomyslný pytel se sněhem dneska. Je to krása. Tolik sněhu jako vy ale nemáme :-) Obdivuji Tvou produktivitu, pokud jde o cukroví. Hned bych taky zobala. Já s dětmi peču jen medové perníčky, zbytek cukroví mi už pár let dodává má mladší sestra. Taky peče pro více lidí, má už to v ruce. Tak krásné (skoro) Vánoce do Jizerek .-) A.

    OdpovědětVymazat
  3. On ten sníh je docela koukatelný, když je takhle krásně bílý a jiskřivý od sluníčka. Ale stačí pár hodin a škoda mluvit.
    Cukrovíčko vypadá přenáramně, u nás se do mrazáku nikdy nedostane, taky se po něm jen zapráší :D.
    Přeji ti krásné a pohodové svátky vánoční a šťastný vstup do nového roku :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janičko, dneska to u nás v Jablonci vypadá úplně jinak, viď? Ten déšť mě pěkně štve... :-(

      Vymazat
  4. Hezký den Luci,nádhera v Jizerkách a cukroví obdivuji ač nejím také peču,ale takovou krásu ne.Přeji krásné Vánoce Matýskovi pohlazení.Martina

    OdpovědětVymazat
  5. Lucinko jsi úžasná, cukroví je opravdu krásné. Matýskovi malinko závidím tu jeho energii. Přeji tobě i tvým milým krásné prožití vánočních svátků. Iva

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné cukroví....my máme 5druhů,ale nikdo to.u nás nejí..takže jen tak symbolicky . ILA

    OdpovědětVymazat
  7. Luci,to je krása,sněhové fotky jsou dokonalé tady na Moravě bohužel leje a leje :(.Cukroví máš krásné a musí být i dokonalé chuťově.Pohodové vánoce a užij si dlouhé volno s těmi nejbližšími.H.

    OdpovědětVymazat
  8. Luci nádherné fotky. Když je takhle křupavo a slunečno, není co dodat. U nás dnes napadlo, ale je nad nulou :-( Cukroví máš teda hodně druhů a vypadá báječně. Já dělávám jenom sedm. Hezký večer a krásné Vánoce, D.

    OdpovědětVymazat
  9. Luci, cože ???!! 17 druhů?? Jak to stíháš?!Klobouk dolů..., krásné foto. Eva

    OdpovědětVymazat
  10. Luci, výhled z okna stojí za to, nádhera :-) Matýsek je boží jak řádí ve sněhu. U nás napadl sníh a zase mokrý, všude břečka u vás krásně jiskří, to se mi líbí :-)Cukroví máš krásné a věřím, že chutnalo všem a tolik druhů, si fakt šikovná hospodyňka, Tvůj manžel si uměl vybrat ;-) Krásné vánoce přeju Luci:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Nádherné, kouzelné fotky, Luci.
    Tomuhle se říká zima, tohle je jako do katalogu, jenže na tohle mi si nesáhneme, neužijeme.
    Cukroví máš pěkně napečené a určitě jsi potěšila celou rodinu.
    Přeji ti, aby vánoce měly nádech pohody, lásky a spokojenosti.

    OdpovědětVymazat
  12. Lucko, to jsou tak krásné fotky, kochám se už po několikáté. Hlavně Myty ve skoku a další, kde je vyhrabán ze sněhu. Fakt super. U nás už po sněhu ani památka. A tolik druhů jsem snad nikdy nepekla, ani když jsem byla mladá :o), takže smekám. Já peču sotva polovinu.
    Přeji krásný večer. D.

    OdpovědětVymazat
  13. Přeji krásné prožití svátku vánočních Eva

    OdpovědětVymazat
  14. Lucko, přeji Tobě a všem které máš ráda krásné Vánoce a v novém roce hodně zdraví, štěstí a lásky.

    OdpovědětVymazat
  15. Krásné zimní fotky. Snad to na Vánoce vydrží aspoň u vás na horách (v Praze bylo dneska snad k 10°). A cukroví máš moc pěkné, věřím, že chutná.
    Hezké Vánoce

    OdpovědětVymazat
  16. Super článok! Určite budem sledovať ďalej!:) krásne fotky:))

    OdpovědětVymazat
  17. Lucko, to je naprosto skvostná zimní idylka. Tak ať vydrží až do jara.
    Krásně nafoceno i napečeno. Cukrovíčko jedna báseň.
    Krásný nový rok přeji, hodně zdravíčka, lásky a pohodičky.

    OdpovědětVymazat
  18. Cukroví máš vymazlené, nádhera! Jednu dobu jsem dělávala 15 druhů, dnes už méně! :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj všichni! I, m zde prozkoumat blogy a fórum o nádherné a nejbezpečnější lék na (Herpes Virus). Byl jsem pozitivní na smrtící virus zvaný herpes a já jsem ztratil naději, protože jsem byl ven vrhal a odmítl dokonce i mé přátele skříně. Hledal jsem on-line, abych věděl a vyptával se na lék na Herpes a já jsem četl někoho svědectví o tom, jak byl vyléčen z Herpes, tak jsem se rozhodl kontaktovat stejného bylinkáře, protože vím, že příroda má moc léčit všechno. kontaktoval jsem ho, abych věděl, jak mi může pomoci a on mi řekl, že se nebudu bát, že mě uzdraví přírodními bylinami od Boha! po dvou dnech, kdy ho kontaktoval, mi řekl, že lék je připraven a poslal mi ho přes DHL a po 3 dnech se mi dostal! Použil jsem med, když mě instruoval (Ráno a VEČER) a byl jsem vyléčen! jeho opravdu jako sen, ale jsem tak šťastný! to je důvod, proč jsem se rozhodl také přidat další komentář k Němu tak, že více může být zachráněno stejně jako já! a pokud potřebujete jeho pomoc, můžete mu poslat e-mail na adresu purenaturalhealer@gmail.com nebo whatsapp +2348105150446

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu. :)