27. listopadu 2017

Čertovská výstava

S adventním časem se blíží i doba úžasných pohádek a my máme nejraději ty čertovské. :) A proto mezi naše oblíbené patří i pohádka S čerty nejsou žerty. V městském muzeu v Mimoni právě probíhá výstava kostýmů, rekvizit a zajímavostí právě z téhle oblíbené pohádky.


Na výstavě jsme si tak mohli prohlédnout originální kostýmy, které v pohádce nosila třeba Dorota Máchalová..

... nebo princezna Angelína.



Kromě kostýmů bylo k vidění spoustu fotek, různých dopisů, scénářů, rekvizit a jiných zajímavostí... vyfotit jste se dokonce mohli i na váze, kterou v pekle svými hříchy strhla Dorota Máchalová... :) 



Mě se však na výstavě snad nejvíc líbily obrázky a různé výrobky čertů od dětí ze základní školy v Mimoni. Čerti kreslení, malovaní, vystřihovaní, ze dřeva, z polystyrenu... Čertů to bylo jak v pekle! A jeden hezčí než druhý... :)









Mými favority byli tito čertíci ze špalku dřeva... také jsem jim dala svůj hlas v soutěži o nejpovedenějšího čertíka výstavy. :) 


Výstava S čerty nejsou žerty v městském muzeu v Mimoni trvá až do 14.1.2018, pokud byste se na ni chtěli zajet podívat, doporučuji. Hlavně dětičky musí taková pohádková výstava potěšit... :) 








10 komentářů:

  1. Luci, krásná výstava. A souhlasím, čertíci od dětí - na závěr to nejlepší. Také bych hlasovala pro ty ze špalku, jsou skvělí! :-) Krásný den A.

    OdpovědětVymazat
  2. "S čerty nejsou žerty" doma taky milujeme :-)
    Mimoň máme trochu z ruky, tak moc díky za fotky! Čertiska jsou báječná!

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle pohádku miluju, krásný! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tahle pohádka je vážně jedna z těch pravých,vánočních...Už se na ni moc těším i když už i mé děti jí nějak odrostly ;).Škoda,že výstava je přes celou naši zemičku...Hezké dny předadventní k vám.H.

    OdpovědětVymazat
  5. Tuhle pohádku milujeme, a už se moc těšíme až se na ní o vánocích podíváme :)
    Výstava je určitě krásná, ale i pro nás je docela z ruky, škoda.

    OdpovědětVymazat
  6. Jé! Tak to je správná výstava! :) Tu pohádku mám také moc ráda, dovolím si dokonce tvrdit, že je to vůbec jedna z našich nejpovedeněšjích (a přinejmenším nejkultovnějších). Vždy se na ni ráda podívám.

    OdpovědětVymazat
  7. To je tak úžasná pohádka, která může konkurovat Popelce i Pyšné princezně. Klasika, která nezklame, pobaví a na kterou se všichni každý rok těšíme. Alespoň u nás doma určitě ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
  8. To je ale čertíků, nejvíc se mi líbí v té bílé vitríně s černým pytlem. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj všichni! I, m zde prozkoumat blogy a fórum o nádherné a nejbezpečnější lék na (Herpes Virus). Byl jsem pozitivní na smrtící virus zvaný herpes a já jsem ztratil naději, protože jsem byl ven vrhal a odmítl dokonce i mé přátele skříně. Hledal jsem on-line, abych věděl a vyptával se na lék na Herpes a já jsem četl někoho svědectví o tom, jak byl vyléčen z Herpes, tak jsem se rozhodl kontaktovat stejného bylinkáře, protože vím, že příroda má moc léčit všechno. kontaktoval jsem ho, abych věděl, jak mi může pomoci a on mi řekl, že se nebudu bát, že mě uzdraví přírodními bylinami od Boha! po dvou dnech, kdy ho kontaktoval, mi řekl, že lék je připraven a poslal mi ho přes DHL a po 3 dnech se mi dostal! Použil jsem med, když mě instruoval (Ráno a VEČER) a byl jsem vyléčen! jeho opravdu jako sen, ale jsem tak šťastný! to je důvod, proč jsem se rozhodl také přidat další komentář k Němu tak, že více může být zachráněno stejně jako já! a pokud potřebujete jeho pomoc, můžete mu poslat e-mail na adresu purenaturalhealer@gmail.com nebo whatsapp +2348105150446

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu. :)