27. září 2017

Lanovkou na Medvědín, po svých zpátky

Na neděli jsme měli plánovaný pěší výlet na Medvědín, ale jelikož mi nebylo moc dobře, rozhodli jsme se nakonec pro lanovku ( co mě to ale stálo přemlouvání, manžel odmítá platit za lanovku, když může na kopec vyjít pěšky zdarma - no jó, jenže plíce trénovaného sportovce netrpí na rozdíl od těch mých.... takže já měla z jízdy lanovkou radost :)). Pro Matýska byla jízda lanovkou premiéra. Nejdřív vypadal dost ustrašeně, ale jízdu zvládl na jedničku, je to šikulka.

Nahoru jsme vyjeli tak akorát včas, protože za chvilku celý kopec opět zahalila hustá mlha a začalo pršet. My si tedy aspoň na chvíli užili trochu výhledů do okolí... :)


Při zakoupení jízdenek na lanovku jsme dostali poukázku na kávu 1 +1 zdarma do restaurace Medvědín. Tu jsme tedy uplatnili, honem vypít kafe, cigárko ( já ne!!) a šup na cestu, než začne pořádný slejvák! 



 Déšť nás nakonec zastihl, ale nebylo to nic hrozného, za chvilku pršet zas přestalo. Natáhli jsme kapuce a jdeme dál.... z Medvědína přes Horní Mísečky zpátky do Špindlu... Cestou neodolám lesům plných hub a využívám Matýskovy igelitové sáčky na bobky, do kterých se snažím co nejvíc hub nacpat ( hlavně, že když jsem u lanovky viděla paní, která měla rovněž v igelitovém pytlíku houby, komentovala jsem to slovy: ,,Ježiš, houby v igelitovým pytlíku, no to bych nikdy nesbírala! Vždyť se tam ty houby zapaří a chytne to plíseň!"....) :)


A jsme zpátky ve Špindlu... Ještě rychle fotka u Labe: ,,Matýsku, koukni na mně, Matýýýý!" ... no vidíte to nadšení z focení, jo?! :)


Cestou domů jsme se ještě zastavili ve Vrchlabí, prošli si centrum, zámecký park.... no a co by to bylo za pobyt v Krkonoších, kdybych se nevyfotila se samotným Krakonošem, že jo! :)


V zámeckém parku ve Vrchlabí už je podzim v plném proudu...


... vracíme se k autu a na jedné zdi mě zaujala tato kresba s citátem:

,, Umění je jako slunce, které se taky nikomu nevtírá. Když zatáhnete záclony, tak vám do bytu nevleze. Jenomže je to Vaše chyba, že chcete žít po tmě." - Jan Werich 


A to je z našeho víkendového putování po Krkonoších vše. V říjnu si dáme repete, tentokrát to bude dámská jízda! Vlastně "dámsko-psí jízda". Tři baby, 4 psi..... :) Těším se! 

8 komentářů:

  1. Božská houpačka je pohodlná? to by se totiž dalo vyrobit :) jinak Medvědín naposledy před 7 lety škoda pro mě, krásný. Měj se krásně Radana

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkně zachycený podzim na fotkách, pro tu barevnost přírody mám právě září ráda :-) Na Medvědínu jsem nebyla - ale vypadá to na hezký výlet, škoda jen toho počasí. Snad vám potom v říjnu při repete bude počasí víc přát :-) P.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný výlet, i když ho zkazilo počasí. Na medvědím jsme jeli také lanovkou, ale už dávno, vlastně přesně před 10 lety. To tam nebylo to M. Do Špindlu jsme šli také pěšky. Je to krásná procházka. No někdy počasí nevyjde. Nám takto nevyšly výhledy na Orlím hnízdě v Německu. Tak šílená mlha, že jsme neviděli pomalu ani jeden druhého. Na Krkonoše mám krásné vzpomínky. V roce 1962 jsem se tam učila lyžovat a dostala jsem krásný diplom za první místo v závěrečných závodech. Cha cha, v mé kategorii jsem byla sama, neměla jsem soupeře. :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Hory jsou krásné!
    Tyto končiny neznám, děkuju za zprostředkovanou návštěvu ;)
    Krásný víkend.
    Ilona

    OdpovědětVymazat
  5. Jó, ve Vrchlabí jsme byli letos o dovolené pečení vaření, i u toho Krakonoše jsme byli :-).

    OdpovědětVymazat
  6. Lanovka byla dobrá volba, je to pěkná štreka! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Pěšky nahoru na Medvědín by se mi tedy nechtělo. Byla jsem tam předloni s kamarádkami. Vyjeli jsme nahoru a potom k Vrbatově boudě, na Labskou k prameni Labe a zpět. Dolů do Špindlu zase lanovkou. Bylo to bezva.
    Hezký den i když dnes mokrý.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  8. Na medvědíně jsem nikdy nebyla, tak jsem se tam teď aspoň podívala prostřednictvím tvých fotek.
    A plánovaný dámsko-psí víkend si užijte.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu. :)