8. ledna 2017

Sněhové radovánky v Harrachově

 Ačkoliv jsme včera na teploměru naměřili -17°C a kvůli mrazu jsme ani nenastartovali auto, neodradilo nás to od víkendového výletu, na který jsme se nakonec vydali vlakem. Na obloze se na nás po dlouhé době usmívalo sluníčko, na obloze azuro - to úplně lákalo vyrazit někam ven! A my se vydali směr Harrachov. 
I v Harrachově byla sněhová nadílka bohatá, na fotce můžete vidět, že mimo odklizené trasy sníh dosahuje až ke stehnům, takže pořádná sněhová peřina! A takhle ta zima prostě má vypadat... :)



Kochali jsme se zasněženými chaloupkami, pocukrovanými stromy, rampouchy visícími z hotýlků... Podívaná je to sice krásná, ale takový rampouch může být i pěkně nebezpečný... 


Z centra jsme směřovali k Mumlavskému vodopodádu... Ze kterého se v zimních dnech stal Mumlavský ledopád. :)


V blízkosti vodopádu se nachází také Bouda U Mumlavského vodopádu, kam jsme se zastavili na svařáček a lívanečky s borůvkami. :)


Cestou jsme potkali spoustu běžkařů, někteří z nich se také zajeli občerstvit do Boudy... :)


Nejvíc si sněhové nadílky užíval náš Maty. Miluje, když mu házíme sněhové koule nebo jen tak vyhazujeme sníh do vzduchu, pokaždé vyskakuje do vzduchu, dělá skoro salta, div se prostě nepřetrhne, jen aby sníh chytil. Je to naše střevo. :) S sebou jsme měli samozřejmě i frisbee talíř, ten nám na výletech nemůže chybět a Mates si užíval jeho dolování z vysokého sněhu, ze kterého měl leckdy problém se vůbec vyhrabat. :) :) A že máš sníh všude? To je mu úplně jedno. Je to fakt blázínek. :)

Co takhle příjemné posezení na lavičce? Nejdřív byste si však museli odklidit půlmetrový nános sněhu.. :)


... i majitel tohoto auta vpravo bude mít pořádnou práci s odklízením sněhu. :) :)


... a nakonec ještě kostelíček sv. Václava v centru Harrachova.


Sobotní výlet byl povedený, přijeli jsme příjemně uťapkaní, tváře ošlehané mrazem, bylo to moc fajn! A dneska už se jen válíme a k obědu jsme se nadlábli svíčkovou s domácím kynutým knedlíkem, mňam! :) Co dobrého jste dnes vařili vy?


33 komentářů:

  1. Krásné.... já se před chvílí vrátila ze zasněženého a mrazivého Benecka....bylo taky fajn. Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Luci, nádherné fotky, to musel být skvělý válet. Pes je borec, že to zvládl taky :-) a asi si to i užil! Měj se krásně Ivana

    OdpovědětVymazat
  3. Parádní fotky, díky za obrázky ledopádu se sněhem, chtěla jsem se tam vydat, ale pod sněhem není vlastně skoro vůbec nic vidět. Počkám, až budou zase někdy holomrazy, to bude lepší pokoukání! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, máš pravdu, nijaká extra podívaná to nebyla, jelikož skutečně pod sněhem ledopád příliš vidět není. Ale my si ten výlet i tak moc užili.. :)

      Vymazat
  4. Jé, Luci, to musela být krása. Děkuji moc za zprostředkování zimy v Krkonoších. My byli vloni v létě na stejných místech, takhle to neznám.Díky moc. Fajn další sněhový týden přeju z Moravy. H.

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, Luci, to musela být krása. Děkuji moc za zprostředkování zimy v Krkonoších. My byli vloni v létě na stejných místech, takhle to neznám.Díky moc. Fajn další sněhový týden přeju z Moravy. H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, a já bych se zas v létě hrozně podívala k vám, na Moravu, tam to skoro neznám. Snad nám tam vyjde třeba alespoň prodloužený víkend. :)

      Vymazat
  6. Krásný výlet :o)
    Matýsek je rozkošný :o)
    Ach, těch rozcestníků a informačních tabulí, na těch bych se s radostí fotograficky vyřádila :o)
    Jo a Luci, gratuluji k zasnoubení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peťko, moc děkuji. :)
      Rozcestníky jsou velmi fotogenické, to je tedy pravda. :)

      Vymazat
  7. Vždycky si v zimě říkám, že se na vodopád zajedu podívat. Díky tobě letos už nemusím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivko, ono pod tím sněhem nebylo nic moc extra vidět, ale jako výlet jsme si to i tak moc užili.. :)

      Vymazat
  8. Moc hezké. A sluší vám to ;-).

    OdpovědětVymazat
  9. Do té zimy by mne nikdo nedostal. Ale pěkné fotky, díky za ně. Já byla na Mumlavském vodopádu naposled před 20 lety - ale v létě! :-)

    OdpovědětVymazat
  10. No ten vodopád je opravdu úžasný! :) Já mám pro zamrzlé vodopády slabost, ale letos jsem ještě žádné neviděla. Krása. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Nádherný výlet, vypadáte všichni spokojeně ;-) já zatím jen tak koukám na blozích, my si ten sníh ještě nestihli užít ... krásný zasněžený týden Luci. D.

    OdpovědětVymazat
  12. Nááádhera!! Užili jste si krásného běloučkého prašánku, nadýchali čerstvého mrazivého vzduchu a parádně se pobavili. Konočně máme zimu jak má být. Na horách i doma.
    Zdravím moc a užívej si dál. Zima pokračuje. :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Zimu mám ráda a to neholduji žádným zimním sportům, jen si prostě užívám sněžení a kochám se zimní přírodou. Ta je na horách přímo kouzelná a vy jste udělali dobře, že jste se nenechali odradit nepojízdným autem a vyrazili vláčkem. Jo a pochvala za to, že jste Matýska nenechali doma, ale vzali ho sebou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matýsek je při výletech náš věrný parťák, musí být s námi všude. :-) Výlety podnikáme tak trochu i kvůli němu, protože ten kdyby se nevyběhal venku, tak nám z bytu udělá kůlničku na dříví :-D Je to hrozně akční pes. :)

      Vymazat
  14. Krásné fotky. :-)
    V Harrachově byla pořádná sněhová peřina. V té by se mi líbilo válet. :D Nemusela bych mít strach, že si něco zlomím.
    Matýsek je opravdu akční a krásný pes. Vnuk má stejného a ten je jak pytel blech. :D
    Byl tu o víkendu a naše Sára s ním blbla ve sněhu jak divá. Jinak chodí jak stará bába, sotva se šine. :D
    V Jizerkách už je také dost sněhu. Zůstala jsem koukat, že v Josefodole je metr sněhu. Před sněžením tam nebyla ani vločka (podle meteorologů).
    Pěkně jste si víkend užili. :-)
    Měj se hezky. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarmilko, skutečně tu máme sněhu fůru a to má do víkendu zase až půl metru napadnout! Já si to ale užívám, takhle ta zima má prostě vypadat. :-)
      Matýsek by si určitě s vaší Sárou taky rád zablbnul, fenky miluje. S pejsky je to horší, nemá rád dominantní a povýšené psy, ty by úplně sežral. Když takového potkáme, je k neudržení. A to mě teda pěkně štve. :-(

      Vymazat
  15. Tak to jste zažili úžasný víkend, takhle má vypadat pravá zima, ale ve městě raději ne ☺ Matýsek je pěkně akční a ve sněhu se mu evidentně moc líbí. Mám dojem, že pejsci všeobecně sníh milují. Máme už třetího a všem se ve sněhu hodně líbilo ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evičko, většina pejsků si skutečně sníh užívá. :-) Ale u rodičů máme jorkšírku, to je skutečně pes-gaučák a ta se sněhu vyhýbá jak čert kříže, na zahradu ji musíme skoro i donést, jinak by se snad ani nevyčurala.. :) :)

      Vymazat
  16. Krásný výlet a krásné foto. Díky za komentáře u mne na blogu. M.

    OdpovědětVymazat
  17. Krásné fotky, zima jak má být!

    OdpovědětVymazat
  18. no páni...:) nádherné snímky a ještě hezčí vzpomínky.. :) vypadá to tam opravdu nádherně a vy vypadáte víc jak spokojeně.. :)

    OdpovědětVymazat
  19. V Harrachově jsme byli s mužem koncem května. Samozřejmě, že jsme nesměli zapomenout navštívit Mumlavský vodopád. Moc mi učaroval. Na Mumlavské boudě jsme si dali guláš, ale nebyl nic moc.
    Prostředí nádherné, ale Harrachov jako obec mě zklamal. Komerce na každém kroku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, Hani, Harrachov je profláklé turistické městečko, a že tam těch turistů teda byla, skoro jsme ani nezaslechli češtinu.. :)
      Na Mumlavský vodopád jsme se také byli podívat i v létě, a pak jsme pokračovali až na Čertovu horu, byla to parádní tůra. :-)

      Vymazat
  20. Harrachov je moje srdeční záležitost, kdysi jsem tam musela žít, když jdu Anenským údolím, rozhostí se ve mě klid a mír, miluji to město, miluji jeho polohu, chtěla bych tam žít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Okolí Harrachova a vůbec Jizerky i Krkonoše jsou skutečně kouzelné, taky se tudy rádi touláme.. :-) Ale i tak se jednou těším zpátky do jižních Čech, za rodinou, tady jsme až příliš sami... :)

      Vymazat
  21. Lucko krásné fotky:) U vodopádů jsme byli v létě a cachtali si nohy ve vodě, v boudě jsme si zase dávali zmrzlinu:)
    Pa A

    OdpovědětVymazat
  22. Páni, to jsou úžasné záběry, Lucko! Tohle je správná zima.
    Je zajímavé, jak si psiska užívají sníh, válejí se v něm, ryjí nosem, skáčou, ... to je pro ně i pro přihlížející skvělá zábava. ;-)

    OdpovědětVymazat
  23. Teda to bylo sněhu. Ta fotka se zasněženými hrníčky na plotě je úžasná.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu. :)