28. ledna 2017

Zde se uskuteční náš den D...

... dnem D myslím naši svatbu- obřad proběhne 2.9.2017 v klášteře Želiv na Vysočině. :)
Jsem ráda, že už máme zařízené alespoň něco - termín, místo obřadu a kněze Tadeáše. Partner ho zná už spoustu let, ihned věděl, že chce aby náš obřad vedl právě on. Setkali jsme se s ním, proběhla tykačka :) ( je tak zvláštní tykat si s farářem...ale je to velmi příjemné, člověk pak nemá ostych se na cokoliv zeptat a vše se nese v takovém přátelštějším, osobnějším duchu..), probrali jsme veškeré náležitosti, které ke svatbě v kostele patří a domluvili se na termínech přípravy na manželství, kterou musí všichni, kteří žádají církevní sňatek, absolvovat. Bylo to moc fajn..... :)

A jaká byla vaše svatba? V kostele, na radnici, na nějakém zvláštním místě...? Těším se na vaše vyprávění! :-)





33 komentářů:

  1. Teď už se jenom těšit:-))) My jsme měli svatbu na zámku v Nelahozevsi a svého syna jsem ženila v květnu v kavárně Cafe Vítkov s výhledem na celou Prahu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evičko, zámek je moc krásný a svatba c kavárně s výhledem na celou Prahu, to je rozhodně originál a určitě to bylo úžasné! :-)

      Vymazat
  2. Lucko,díky moc za komentar u mě na blogu a zároveň jsem díky němu objevila i tvůj blog:-)Moje druhá svatba proběhla 1.9.2012 na zamku v Novém Městě nad Metují, srdcovka:-)Dostali jsme i klíč od bran zámku a v zámecké restauraci poobedvali a v zámeckén apartmá přenocovali. Mají tam i kapli ale my nejsme věřící Moc ti přeji, aby Vaše Ano vydrželo, všechny životní nastrahy,protože v dnešní době to není vůbec jednoduché a povede se to jen 50% páru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, na tomto zámku jsem nikdy nebyla, ale koukám teď na jejich webové stránky do fotogalerie a je to nádhera! A ta zámecká zahrada, úžasné! Tam jste museli mít krásnou svatbu. :-)

      Vymazat
  3. Lucko, já ti moc gratuluji k plánované svatbě. Svatba v kostele bude určitě krásná. Já měla sňatěk civilní (jen ve 4 lidech) a pak jsme si jej dodatečně nechali uznat jako sňatek církevní. Přeji ti, ať vše proběhne v pohodě a ať si to krásně užijete :-) Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, já sice věřící nejsem,ale partnerova rodina ano a jsem tomu ráda, protože svatba v kostele bude určitě krásná, já v to tedy doufám. :-)

      Vymazat
  4. Lucko, kláštěr Žliv je dobrá volba. Moje svatba byla na městské úřadu
    v mém rodné městě a dcera se vdávala v krásné prostředí zámku Slatiňany.
    Děkuji za Tvé milé komentáře u mne na blogu. Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, vloni jsem si prošla zámeckou zahradu v Slatiňanech a je také moc krásná. Tam musela být svatba nádherná. :-)

      Vymazat
  5. Luci, vybrali jste nádherné místo na start do života ve dvou.
    My jsme měli svatbu hodně hippies stylu / myslím, jak mě znáš, ani jsi jinou nečekala /. Na obřad jsme jeli trolejbusem my tři / manžel, já a Verunka v bříšku / plus naši dva svědci. Rozbily se troleje, tak jsme na obřad dobíhali. Cestou jsem ztratila půlku svatební kytice.
    Držím moc palce,ať přípravy probíhají v klidu a pohodě.

    OdpovědětVymazat
  6. Luci, vybrali jste si krásné místo. Ať si vše krásně užijete a je to potom na celý život ;-) Krásnou neděli D.

    OdpovědětVymazat
  7. Jistě to bude nezapomenutely den moc ti to přeji vám oboum kostel je krásný tak to bude hezké odkut vlastně jsi někde z vysočiny Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evičko, já nejsem z Vysočiny, pochází odtud partner a jeho rodina, konkrétně z Humpolce. :-)

      Vymazat
  8. Radnice Tanvald,hrozná obřadní síň, rok přede mnou se tam ženil brácha. Stejný oddávající, stejná řeč. Vlastně jsem se vdávat nechtěla a bylo mi to tak nějak jedno. Myslím, že na obřadu vůbec nezáleží. Před 14ti dny to bylo 28 let a stále jsme spolu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivčo, vidíš to vdávat ses nechtěla a jak vám to krásně již tolik let drží. :-) Přeji spoustu dalších krásných společně prožitých roků! :-)

      Vymazat
  9. Hezký, tak hlavně, aby to dopadlo a aby to vydželo :-).
    My se brali v Jablonci na radnici, nejsme věřící a tak kostel nepřipadal v úvahu. Bylo nás třináct, jeli jsme tam třemi auty a na oběd šli pěšky do čísnké restaurace :D. V červnu to bude 17 let :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, proč by ne, oběd jste měli vskutku originální. :-) Já čínské jídlo moc ráda. :-) Přeji vám s manželem spoustu dalších krásných společně prožitých roků! :-)

      Vymazat
  10. Luci, my jsme se brali v Kroměříži v kapli sv. Kříže, byl to civilní sňatek. Jako asi každá nevěsta bych teď spoustu věcí udělala jinak a nebazírovala bych na hloupostech. Vždycky mě zajímalo, co se probírá na těch přípravách na manželství :-) Hezký večer, Karla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Karli, kaple vypadá moc hezky!
      Na přípravě snoubenců bychom se měli dozvědět něco o křesťanství, o křesťanském pohledu na manželství, o biblickém pohledu na manželství, jak řešit problémy ve vztazích, jak budovat a plánovat rodinu a tak podobně... Jsem na to zvědavá a docela se těším. :-)

      Vymazat
  11. Lucko, moc krásné místo.
    Užijte si ten čas do svatby, zařizování, těšení se ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Je to krásný kostel, budeš mít krásné vzpomínky. Já se vdávala na radnici, bratr v kostele. Bylo to dlouhé a všichni byli zmrzlí na kost málem s rampouchem u nosu. Po letech za sebe můžu říct, že ač člověk zažije mnoho krásného, stejně je nejúžasnějším a nejkrásnějším pocitem svírat v náručí své vlastní zdravé dítě.
    Lucko, přeju ti příjemné přípravy. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oli, to jsi napsala moc hezky, já sama se na děti už hrozně těším. :-)
      My máme svatbu v kostele bez mše, tak by to tak dlouhé být nemělo, cca 25 minut. :-) Větší část rodiny jsme nevěřící, tak jsme je nechtěli v kostele tak dlouho "trápit". :-) Já bych tomu také příliš nerozuměla... Nakonec jsme se u faráře dozvěděli, že jelikož já nejsem pokřtěná, ani by to se mší být nemohlo. :-)

      Vymazat
  13. Lucinko já jsem se vdávala na radnici - v dávných dobách to bylo obvyklé, ale pro mne ta svatba byla nejkrásnější. Kdybych to měla zopakovat, tak bych dnes vybrala určitě romantické místo. Vaše svatba bude na krásném místě - hezké odpoledne Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ať už byla svatba na radnici, v kostele, na zámku... je to jedno, hlavně, že jste tam měli jeden druhého. :-) A věřím, že jste si prožili krásnou svatbu. :)

      Vymazat
  14. Já jsem se vdávala 1.9.1990. V Liberci na radnici. Krásné datum. To nezapomene ani ten největší ignorant. Byla jsem těhotná na přelomu 3. a 4. a strašně jsem se bála, že se pozvracím v obřadní síni. Sice těhotenské nevolnosti tou dobou už pomalu ustupovaly, ale stejně mi ještě občas bylo pěkně šoufl.
    Naštěstí vše dopadlo dobře. Přesně za půl roku se nám narodila dcera Věrka, která je dnes už sama budoucí maminkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tvé obavy úplně chápu, to muselo být nepříjemné. Ale zvládla jsi to! :-)
      Radnice v Liberci je nádherná, když jsem ji viděla poprvé, užasla jsem!

      Vymazat
  15. Luci, my jsme měli svatbu na Velehradě, ale v obřadní síni. Můj strýček nám hrám hrál na varhany, připíjeli jsme si vínem ve velkém poháru a nepadlo ani slovo o budování socialistické rodiny. Za socíku nebyly uznávány církevní sňatky. Za měsíc jsme měli církevní sňatek v Brně v Komíně, Jeli jsme tam šalinou, dvojice vždy v jiné šalině, aby nás nikdo neudal. Bylo nás jen pár a bez hostiny, obřad byl velmi neformální, pana faráře jsme znali a byl to velký šprýmař. Moc jsme se nasmáli. Letos budeme spolu 38 let! Lucinko, přeji vám oběma hodně štěstí a lásky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, tak ty ses vdávala rovnou dvakrát? :-) To je něco. :-) Obě svatby musely mít jistě co do sebe, na té první se mi moc líbí, že vám na varhany hrál strýček, to je moc milá vzpomínka. Druhá svatba byla trochu adrenalinová :-). Nejdůležitější je, že jste stále skvělý pár a letos oslavíte takhle krásné výročí! Gratuluji, to je báječné. :-)

      Vymazat
  16. Lucí, krásné místo jste vybrali. Přeji, ať den D dopadne na jedničku s hvězdičkou... ale teď si užij to těšení. To bývá tím nejhezčím :o)
    Pohádkový únor
    Katka ♥

    OdpovědětVymazat
  17. Sama jsem měla svatbu na tehdejším MěNV. Co tam oddávající povídal si vůbec nepamatuju. Bylo to za komančů, tak asi i projev tomu odpovídal. Hostinu jsme měli doma. Zpětně musím říct, že to byly nervy a vůbec jsme si to neužili, protože se příbuzní začali hádat o politice.
    O to víc jsem si užila svatbu vnučky vloni v červnu. Obřad byl na břehu Sečské přehrady a hostina v Pilnově statku v Libici nad Doubravou. Vše bylo moc krásné.
    Lucko, kostel v Želivi je nádherný. Doufám, že si oba svůj svatební den pěkně užijete. Moc ti to přeju. :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Lucko, moc gratuluji!
    My jsme měli obřad 3.9.2016 na radnici v Čáslavi. Před obřadem jsme se fotili já a ženich, po obřadu se všemi ostatními. Dali jsme si pozdní oběd v restauraci, pak jsme jeli k nám domů a tam vydrželi až do noci. A druhý den se pokračovalo :-) Slavili jsme jen s rodinou a nejbližšími přáteli a bylo to tak nejlepší. Oba dny jsem si náramně užila. Navíc vyšlo i počasí, takže se děti mohli vyřádit v bazénu. Prostě to bylo skvělé.
    Snad takhle spokojení budete i vy! Místo máte nádherné. Držím palce, ať přípravy probíhají bez nervů a komplikací. Hlavně pamatuj, že je to váš den a spokojení musíte být hlavně vy!
    Moc vás zdravím. Dý

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu. :)