13. ledna 2017

Dortový hokus pokus

Svatební přípravy jsou u nás v plném proudu a na žádné svatbě samozřejmě nemůže chybět svatební dort. Vzhledem k tomu, že svatbu chystáme na Vysočině, už jsem pokukovala po cukrárnách a šikovných cukrářkách, a když jsem na jednu takovou, která peče a zdobí dorty dle mého gusta, narazila a nakoukla do ceníku, polilo mě horko! Třípatrový svatební dort ( cca 30 porcí)  cena od 5400Kč!! Já chápu, že je to hrozná piplačka, materiál na takový dort je taky drahý, ale tahle cena se mi zdá skutečně přemrštěná. :( A hostů na svatbě bude více než 30, tudíž bychom k dortu museli přiobjednat třeba ještě pár malinkých dortíků, a tak by se možná celková cena za sladkosti vyšplhala jistě alespoň na 6 tisíc... A dávat tolik peněz jen za dort? A kde máme ostatní věci - pronájem, jídlo, šaty atd. atd... ?
A tak jsem se rozhodla, že si jeden takový dort taky vyzkouším, ať alespoň poznám, kolik je s tím práce. :) Nakoupila jsem pár potřebných pomůcek, potahovací hmotu, zkoukla videonávody a hurá do toho! Vznikl jednopatrový dort s máslovo-pudinkovým krémem, uprostřed s rozmačkanými jahodami oblečený do kabátku z potahovací cukrářské hmoty, dozdobený růžičkami. Je to můj zcela první dort, který jsem kdy zkoušela péct, tak jej berte s rezervou, ale já jsem s výsledkem vcelku spokojená. Pečení i zdobení byla zábava, a kdo ví, třeba když potrénuju, tak si dort na stavbu upeču sama! :-D


Celý víkend jsme na návštěvě u rodičů, tak si na něm společně u kafíčka pochutnáme. :)

Krásný víkend všem přeji!





29 komentářů:

  1. Luci jsem cukrařka,v malem městě,ale tahle cena je opravdu přemrštěna.
    Jak pišeš je to piplačka,ale jsou děvčata ktera jsou šikovna a dokažou si to vyrobit sami.Navic je to bavi a je vidět na tvem dortu,že to sama zvladneš taky a ten dobry pocit ze sve vlastni prace ti nic nenahradi.A ještě ušetřiš penizky.
    Krasny vikend Atka

    OdpovědětVymazat
  2. Luci, dort se ti moc povedl. Měla jsem druhou svatbu před 6 lety a byla jsem v šoku, jak vše, co se týkalo svatby mělo přemrštěné ceny. Za prstýnky chtěli i deset tisíc. Nakonec jsme sehnali za 2500,- oba dva a byli jsme moc spokojení. Je třeba hledat a nenechat se odradit. Krásný víkend D.

    OdpovědětVymazat
  3. Luci mas dort luxusni ja s potahovaci hmotou neumim zkousela jsem i svoji vlastni ale porad mi nekde neco presahuje a spoje jsou strasny. hlavne si toho na sebe neber moc aby jsi pak nebyla ze svatby unavena drzim palce Radana

    OdpovědětVymazat
  4. Lucko, dort je parádní! :-) Moc se ti povedl. Určitě to zvládneš sama.
    Cena je přemrštěná.

    OdpovědětVymazat
  5. Docela bych si přála, aby můj třeba 50tý pokus o dort vypadal jako tvůj první. Jsi strašně šikovná, ale jak už někdo psal, abys toho na sebe nenabrala příliš. Je to tvoje svatba a měla by sis ji užít :)

    OdpovědětVymazat
  6. Opravdu se ti povedl. Rozhodně nevypadá jako první pokus - jsi prostě šikovná

    OdpovědětVymazat
  7. Hezký já moc dorty nepeču spíš řezy Ahoj a měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  8. Luci, povedl se, si šikovná a určitě bude i dobrý :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Jsi poměrně zdatná, já sice tyto dorty nemusím, ale já se také nevdávám, že. Když budeš trénovat, na podzim začneš místo stromků zdobit dortíčky.
    Zrovna dnes jsme se o dortech bavili v práci, u nás si paní cukrářka za dort účtuje 300-400 kč za kilo, pak ještě záleží, jaká se dodává náplň a zdobení.

    OdpovědětVymazat
  10. To je krása! Na mojí předposlední svatbě si nevěsta také pekla dort (měla dokonce dva, aby se dostalo na všechny) a jak byl dobrý!

    OdpovědětVymazat
  11. Teda Lucko, klobouk dolů a k tomu navíc hluboká poklona. Ten dort je parádní. Stejně jste vy holky šikovné. Moje dcera také dokáže udělat pěkný dort a na blogu jsem jich také několik velice zdařilých viděla.
    Cena 5400 Kč mi připadá naprosto nesmyslná. Dcera měla dvoupatrový medovník za 1000 Kč a když se ženil syn měli třípatrový dort potažený bílou hmotou a zdobený kopretinami. Cenu nevím, ale při synově šetrnosti pochybuju, že by byla nějaká závratná.

    OdpovědětVymazat
  12. Luci to je nádhera. Moc se ti povedl, jdi do toho !!!!!:-)
    Naši mladí měli raw dort za 5 tisic. Byl nádherný, ale cena nic moc.
    Přeji krásné svatební těšení. Eva

    OdpovědětVymazat
  13. Dort je nádherný :) Hned bych si dala:)
    Petra

    OdpovědětVymazat
  14. Povedl se ;) My necháváme péct dětské dorty s fugurkami apod., suroviny domácí a cena je 300 kč za kilo.

    OdpovědětVymazat
  15. Krásný! Jak se říká, cvičení dělá mistra, takže ještě cvičně upatlej pár dortíků, (třeba i pidi), trochu si zamodeluj a svatební dort bude jedna velká nádhera :).

    OdpovědětVymazat
  16. Lucko, jsi moc šikovná - dort se Ti krásně povedl. Sliny se sbíhají :-)P.

    OdpovědětVymazat
  17. Jak jsem si přečetla nadpis bylo mi jasné, že tvůj dortový pokus nemůže dopadnout špatně. Máš cit pro dekorování, tak jsem nepochybovala o tom, že bude dort kouzelný a nepochybuji ani o tom, že je i moc dobrý. ;-)

    OdpovědětVymazat
  18. Pááánečku, ten je!! Jsi šikulka.:-) Hezké zimní dníky ti přeji.:-)

    OdpovědětVymazat
  19. Krásný! Určitě je levnější! :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Já myslím, že si svůj svatební dort úplně hravě zvládneš upéct sama

    OdpovědětVymazat
  21. :-o)))))s ohledem opravdu na vše, chápu, že musejí taky vydělat, mi ta cena přijde šílená. Rozhodně ten tvůj se povedl a dle toho co je uvnitř, by měl mít úspěch. Já bych neodolala, Kája.

    OdpovědětVymazat
  22. Myslím,že na to,že jsi ho pekla poprvé se ti dort opravdu povedl a vypadá krásně:)Ta cena,co chtěli za dort je fakt přehnaná,taky bych to za něj nedala.

    OdpovědětVymazat
  23. Lucko, máš naprostou pravdu. Taky bych takový majlant za dorty nedala. Ani za šaty ne! Jsi moc šikovná, udělala jsi moc pěkný dort. Takové by sis na svatbu zvládla udělat třeba čtyři.
    A kdy se ta velká událost bude konat? Těším se na vyprávění příprav a finále. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oli, moc děkuji! :-) Na svatbu bych si připravila vícepatrový dort, alespoň dvoupatrový, tohle byla jen zkouška, zda jsem vůbec schopna pracovat s potahovací hmotou. :-)
      Svatba bude na začátku září. :-)

      Vymazat
  24. Ahoj Lucí!
    Vždyť ty ani cukrářku nepotřebuješ! Koukám na tvůj dort s otevřenou pusou! Jsi dobrá! :-)
    A jaký měl úspěch? Určitě byl snědený během chvilenky! :-)
    Klobouk dolů! :-)
    Šárka♥

    OdpovědětVymazat
  25. Krásný dortík!
    Obdivuju všechny,co tohle umí!

    OdpovědětVymazat
  26. V žádném případě si ho nedělejte sama, ale vyberte si cukrářku, která vám ho udělá doma. Ne cukrárnu.
    Cena bývá kolem 300 za kilo.
    Váš je nádherný, ale určitě se nechcete nervovat týden před svatbou, jak se vám to povede a 3 patra jsou hodně práce! Já jsem dělala už 3x a vždy byly pařáky a měla jsem strach, jestli se nerozteče. Teď v zimě je to něco jiného než když bude v létě 30 stupňů.
    Držím palce s výběrem cukrářky :-)
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, máš pravdu, budu mít nejspíš v hlave spoustu jiných starostí než ještě připravovat dort... Snad na nějakou šikovnou cukrářku narazím. :)

      Vymazat

Děkuji za Vaši návštěvu. :)