16. listopadu 2017

Lesk jak blesk

Pomalu, ale jistě se blíží advent, což je období velkých úklidů... Já si však na tyhle velké úklidy, kdy se smejčí celý byt do posledního smítka prachu, moc nepotrpím. Uklízím v průběhu celého roku, větší úklid dělám zpravidla jednou týdně, luxujeme kvůli psovi alespoň dvakrát týdně. Co už ale u nás bylo fakt potřeba bylo umytí oken. A protože mám dneska volno, ač s odporem, pustila jsem se do nich.

Jenže mytí oken u nás v bytě  není žádná sranda. Prostřední tabule u okna totiž nejde otevřít! Znamená to tedy, že je nutné si stoupnout na židli/schůdky, vyklonit se ven z okna a umýt tuhle tabuli zvenčí v téhle krkolomné pozici, kdy se tajně modlím, aby se mi schůdky nezhouply a já nevypadla z okna. =) Přišla jsem si při mytí oken v 7. patře trochu jako kaskadér... :)

Matýskovi se v uklizené ložnici moc líbilo, hned ulehl do postele (ještěže jsem přes peřiny stihla hodit  "psí deku" :) ). 


Ale jak ta ložnice panečku prokoukla s těmi vyleštěnými okny! Kéž bych se k tomu mytí oken dokopala častěji.... :)

11 komentářů:

  1. Luci, přesně vím, o čem píšeš - pokaždé, když se pustím do mytí oken, hned jako by se celý dům prosvítil :-) Tak teď nějakou odměnu za tu dřinu i adrenalinový "sport" .-)

    OdpovědětVymazat
  2. To se někdo má:-)....taky to není moje oblíbená činnost. Eva

    OdpovědětVymazat
  3. Na to neotvírací okno by se ti hodilo tohle http://www.hobot.cz/hobot-168-gray/ - leze to po oknech samo :-) U nás to pořídil manžel (on má technické hračky v oblibě) a myjeme tím okna doma, u mé mámy a půjčuje si to i syn (ten bydlí v prvním patře a má okna v úrovni pohozí zóny s obchody a vždycky to prý kolemjdoucí se zájmem sledují :-)) . Já mám zatím umyto u mámy, doma mne to ještě čeká. Ale mám ráda tu chvíli, kdy jsou umytá okna a vyprané záclony, které byt trochu provoní "čistotou" (a práškem na praní ;-))

    OdpovědětVymazat
  4. Ten adrenalin ti nezávidím, to nebyl dobrý nápad těch, co to vymysleli. Neotvírací okna mám jenom u lodžie, tak to jsem v pohodě ... ale ten pocit umytých oken, ten si užij co nejdéle! :-))

    OdpovědětVymazat
  5. Lucinko, krásně se ti okna blýskají. Já už také začala s úklidem, neb v prosinci si chci jen užívat adventních chvil. Pohlaď prosím Matýska - on ví , kde je mu nejlépe. Iva

    OdpovědětVymazat
  6. Okna jsem myla, když ještě bylo teplo. Je pravda, že doma se pak rozjasní a jde vidět všechno :o)
    Já na zasklenou lodžii z venku používám takovou stěrku s hadřičkou na nastavitelné tyči. Chválí si to i tchýně, která je v pokročilejším věku a skákat po židli a vyklánět se kvůli lodžii už nehodlá. Určitě by se něco takového hodilo i na to okno.
    Hezký prodloužený víken

    OdpovědětVymazat
  7. Luci, ta hotová naleštěná okna ti upřímně závidím. Mě to teprve čeká. Musím to stihnout do prvního adventu, přece nebudu vytahovat výzdobu a pak teprve prát záclony. To nejde... Když ale vidím tvou naklizenou voňavou ložnici, dostávám do úklidu chuť. Jen doufám, že mi to do pondělí vydrží. ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Mytí oken. To je vždycky mor. Ale pak z toho má člověk pokaždé stejný dobrý pocit. :D No, asi se k tomu také budu muset zase dokopat...

    OdpovědětVymazat
  9. Luci, taky se chystám na okna, příští týden než budu dělat adventní výzdobu :-) Mám je už jak čuně, sem tam si tam kočka kýchne a je to samá packa, pomalu nepoznám kdo jde po cestě :-D Naštěstí je nemám tak veliké jako ty a umyté jsou raz dva :-) Máš je hezky nazdobené srdíčky :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Mýt takhle okna, ve výši a venku, to bych nemohla, umřela bych strachy!

    OdpovědětVymazat
  11. Také bych chtěla mít čas a hlavně chuť umýt naše okna častěji. Vždy z nich mám radost, jak jsou čistá, ale přijde mi, že po 14 dnech jsou znovu špinavá a potřebovala by znovu umýt. Myju je ale jen 2x za rok. Častěji se k tomu nedonutím.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu. :)