24. listopadu 2017

Adventní přípravy, úžasný Ještěd a slaďoučká snídaně :)

Ačkoliv ve mně dnešní slunečné počasí a +10 stupňů C vánoční náladu příliš nevyvolává, advent se blíží a je třeba se na něj trochu připravit... U nás v adventním čase rozhodně nesmí chybět adventní věnec, a to nejen na stole, ale také na dveřích. Včera jsme spojili příjemné s užitečným, vzali Matýska na prochajdu a já si v lese nastříhala potřebné chvojí. A dneska jsem se pustila do umotání věnečků. Velký je pro mamku, dva menší pro babičky. Chvojí mi ještě zbylo, tak možná přidělám věnec pro švagrovou a kolegyni v práci. Pro nás do bytečku použiji na věnec proutěný korpus, na chodbě by nám jehličí v teple brzy opadalo... :)


Zbývá už jen nazdobit a je hotovo. :)



Ještě vám ukáži včerejší nádherný západ slunce nad Ještědem. Takovéhle krásné výhledy si užíváme z našeho bytu v 7. patře. Alespoň nějaké pozitivum to panelákové bydlení má. :) 


... a ještě pohled do centra Jablonce, věž patří kostelu Nejsvětějšího srdce Ježíšova . Do kostelíčka jsme zavítali v neděli na nedělní mši....


... a při té příležitosti, vymrzlí na kost, jsme se zahřáli v protější cukrárně. Sladká snídaně s kafíčkem byla boží. :) No a dieta... ta je v pr.... yč :) 



16 komentářů:

  1. Na zimu dieta? Tělo se musí obalit nějakým tím tukem aby nepromzlo :-)
    Hezký víkend!
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  2. Krásně je u vás.To my u Brna máme dnes 4st, mlha jako bílá deka sedí na zemi...ale skvěle tu máme taky ;)
    Mějte se tam sladce,každodenně.H.

    OdpovědětVymazat
  3. Lucko, potřebovala bych tě mít doma...na ty věnce:-))))a něco dobrého ke kafíčku bych ti taky upekla:-))
    hezký předadventní víkend. Eva

    OdpovědětVymazat
  4. No, páni. Výhled máš tedy luxusní! U nás byl i dnes další skoro jarní den, ale asi poslední, má se to zase změnit. Na advent zatím nic nachystáno nemám, jen jsem umyla okna a vyprala záclony, což je u mě vždycky hlavní předpoklad, abych mohla vytáhnout vánoční dekorace. :-) Zákusky vypadají úžasně, mňam.

    OdpovědětVymazat
  5. Luci, určitě si udělala věnečky celému příbuzenstvu velkou radost :-) A ty výhledy máš super. Připomněla si mi naši letošní letní dovolenou v Jizerkách a výšlap na Ještěd. Škoda, že jsem to nevěděla, že jsi místní, mohly jsme si dát nahoře "rendez-vous" :-)) Krásné dny A.

    OdpovědětVymazat
  6. To muselo být krásné ráno, v kostelíčku a v cukrárně na snídani, to by se mi moc líbilo. Kdysi jsem taky bydlela v sedmém patře paneláku a viděla jsem krásně na Beskydy. Někdy byly na dosah ;-) Hezké dny Luci, D.

    OdpovědětVymazat
  7. Lucko, krásně se připravuješ na advent. Já jsem dnes také vyráběla věnec, zítra ho musím nazdobit. A snídaně na zahřátí, po návštěvě kostela, byla určitě výborná. :o)
    Hezkou neděli. D.

    OdpovědětVymazat
  8. Lucinko tvůj výhled je nádherný. Výhodu to má, nemusíš se šplhat na rozhlednu a máš to zadarmo. Věnečky máš hezké. Já se na ně chystám až příští sobotu. Jinak já mám tu dietu pořád .... a stále nemohu najet na tu zdravou životosprávu - snad s novým rokem se mi poštěstí. Přeji ti pohodovou sváteční neděli. Iva

    OdpovědětVymazat
  9. Krásný pozdní večer,Luci těšila jsem se na ty vaše věnečky.Pamatuji v loni jste dělala krásné stromečky.Já už taky motám.Jablonec znám docela dobře a v kostele jsem taky byla, ještě když jsme bydleli v Liberci.Matýsek jako vždy nádherný, posílám mu pohlazení.Martina
    m

    OdpovědětVymazat
  10. Výhled je to úžasný! :) A vůbec, Ještěd je krásný! A mimochodem... pes! Pejsek je úžasný (a ta fotka s ním jakbysmet)! :)
    No. Ale opět jsi mi připomněla, že je na čase pořešit adventní výzdobu... už se to nezadržitelně blíží...

    OdpovědětVymazat
  11. Vždycky když čtu, jak si někdo vyjde na procházku a donese chvojí, lituju, že máme v okolí jen lužní lesy :o))
    Krásný výhled máte!

    OdpovědětVymazat
  12. já jsem adventní věnec nějak nestihla.. :( a mrzí mě to .. budu to muset nějak dodělat.. a ty fotky výhledu jsou nádherné.. :) a kafíčko a zákusek vypadá hodně dobře.. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Luci, ty divoško, takové pochoutky.
    Mám před operací a musím si držet váhu, včera jsem byla na nádherném vánočním divadle a pak jsem si dávala s kamarádkami kávičku, ony dortík, já jogurt, to je tak nespravedlivé, huba mi šla šejdrem.
    Já jsem dneska také vyráběla a musím se pochválit.
    Krásné dny ti přeju.

    OdpovědětVymazat
  14. Lucie, Tvoje věnečky už teď vypadají nádherně! Na mši jsme byli nedávno v Mariánkách, byl to zážitek. Sladká teplá tečka v podobě snídaně nemá chybu. :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Krásný výhledy máš, je zajímavé vidět důvěrně známá místa z jiné perspektivy :).

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj všichni! I, m zde prozkoumat blogy a fórum o nádherné a nejbezpečnější lék na (Herpes Virus). Byl jsem pozitivní na smrtící virus zvaný herpes a já jsem ztratil naději, protože jsem byl ven vrhal a odmítl dokonce i mé přátele skříně. Hledal jsem on-line, abych věděl a vyptával se na lék na Herpes a já jsem četl někoho svědectví o tom, jak byl vyléčen z Herpes, tak jsem se rozhodl kontaktovat stejného bylinkáře, protože vím, že příroda má moc léčit všechno. kontaktoval jsem ho, abych věděl, jak mi může pomoci a on mi řekl, že se nebudu bát, že mě uzdraví přírodními bylinami od Boha! po dvou dnech, kdy ho kontaktoval, mi řekl, že lék je připraven a poslal mi ho přes DHL a po 3 dnech se mi dostal! Použil jsem med, když mě instruoval (Ráno a VEČER) a byl jsem vyléčen! jeho opravdu jako sen, ale jsem tak šťastný! to je důvod, proč jsem se rozhodl také přidat další komentář k Němu tak, že více může být zachráněno stejně jako já! a pokud potřebujete jeho pomoc, můžete mu poslat e-mail na adresu purenaturalhealer@gmail.com nebo whatsapp +2348105150446

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu. :)