4. října 2017

Střípky ze svatební grilovačky

Na svatební fotky od fotografky stále čekáme ( dodací doba 4-6 týdnů), tak se s vámi podělím alespoň o naše fotky ze svatební oslavy. Tu jsme měli po svatbě na pronajaté chalupě s velkou zahradou nedaleko kláštera Želiv, kde svatba proběhla. Oslavu jsme pojali neformálně, v podobě zahradní grilovačky, takže sundat šatičky, kostýmky a obleky a šup převléct se do něčeho pohodlného a hlavně teplého, jelikož babí léto se v náš svatební den bohužel nekonalo.

Ačkoliv dortík nebyl přesně dle mých představ ( chtěla jsem bílý dort, ale v cukrárně nejspíš místo bílé potahovací hmoty použili marcipán, který je prostě takový...žlutý), nedělala jsem si z toho hlavu. Chuťově byl vynikající - piškotový korpus s tvarohovo-šlehačkovým krémem, uvnitř ovoce. Mňam! No a co bychom to byli za pejskaře, kdybychom toho hafana neměli i na dortu.... :) Prostě dort, který nás vystihuje. 

Možná si říkáte, co je to za zelenou plachtu za mnou? To je totiž tak... Měli jsme domluvený od známé krásný bílý párty stan i s bočnicemi pro případ, že by foukalo a pršelo. Jenže... dva dny před svatbou známá volala, že se omlouvá, starostka obce vypůjčila stan někomu jinému. No co teď? Jako bychom těch starostí před svatbou měli málo... Naštěstí nás zachránil kamarád, který pracuje v místním pivovaru a stany, plachty a dokonce i stoly a lavice nám zajistil - zdarma! Mělo to však háček. Stany byly zelené s nápisem Bernard. Myslela jsem, že mě šlak trefí! Vždyť to bude vypadat, že tu pořádáme pivní slavnosti a né svatbu! Ale nakonec jsem se na všechno vyprdla a hodila všechny starosti za hlavu... Co se budu stresovat? Jestli je stan bílý, zelený nebo třeba fialový... hlavně, že ho máme, že nezmokneme a nebude na nás foukat. Nakonec si myslím, že bylo všem jedno, jestli je stan zelený jestli máme načančanou výzdobu, jestli je každý hrnek na kafe jiný.... i tak si to dle mého všichni užili a druhý den volali a psali SMSky, že svatba byla super! Takže tak. :)



Jídlo na svatbě nám zajišťoval náš kamarád kuchař, který s námi byl po celou dobu oslavy a vládl v kuchyni. Jeho šikovné ruce vykouzlily samé dobrůtky - řízečky, smažené paličky, hovězí roast beef, grilovano kýtu, obložené sýrové, salámové a zeleninové talíře. Já před svatbou připravila kotel bramborového salátu, slané a sladké štrůdly, chlebíčky, jednohubky... Manželova maminka se sestrou připravily kotlíky s horkým vývarem... Moje mamka přinesla slané zobání - nivová kolečka, zelňáky, kolečka z listového těsta se šunkou....Švagrová upekla sladké rolády. No bylo toho požehnaně! :)   A velký úspěch měla čokoládová fontána, do které jsme si máčeli ovoce... to byla fakt dobrota! 


Matýskovi se na chaloupce tůze líbilo, obzvlášť, když se mohl rozvalit na naší posteli ( pro upřesnění - postele v našem pokoji byly oddělené. Maminku manžela mohlo trefit, když se to dozvěděla. ,,Cože??? Vy na svatební noc budete spát každý v jiné posteli???" ... No, tak přecejen jsme spolu už pár let... Svatební noc si můžeme udělat kdykoliv. :) )



Všichni svatebčani nám poctivě obtiskli svůj prstík a připsali své jméno na svatební strom hostů. A tak máme úžasnou památku na všechny, kteří prožili svatební den s námi. :) 


Svatební dary....

... přání a svatební dary jsme četli venku pod pergolou, jenže naše úsporné osvětlení už na čtení nestačilo. My si však poradili a vytáhli čelovku! :) Další věc, která nás vystihuje a kterou často používáme - na výletech, v jeskyních, na běžkách, pod stanem... :) 

Nó a tady už je veselo! Fotky pořízené cca ve 2 hodiny ráno. Od té doby žádnou fotku nemáme, odpadl i fotograf. :) 












22 komentářů:

  1. Velká gratulace ke uzavření manželství ať se máte stále rádi a jste šťastní :) Krásnou budoucnost Radana

    OdpovědětVymazat
  2. Gratuluji, hodně štěstí a krásných společných zážitků! :-)
    Jana

    OdpovědětVymazat
  3. Luci, moc a moc ti gratuluji - tobě i tvému manželovi. Hodně lásky a tolerance!!! Měj se krásně :-) Ivana.

    OdpovědětVymazat
  4. Lucinko, krása.Ať jste šťastní i Matýsek.Martina

    OdpovědětVymazat
  5. Luci, super svatba, moje dcera měla podobnou s grilovačkou a bylo to perfektní :-) Ať se máte pořád rádi a jste spolu šťastni :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Lucko, také ode mne velká gratulace. Líbí se mi dort s pejskem, otisky prstů na památku i ta čelovka. Byla to prima svatba. M.

    OdpovědětVymazat
  7. Luci, přeji vám oběma, aby jste spolu životem našlapovali stejně svižně a pohodově jako nyní, váš počet se násobil a cesta měla co nejméně zatáček a karambolů.
    I když se nějaké nepříjemnosti malého rázu vystihly, vaše momentky ze svatby působí lehce, zábavně a musel to být skvělý a nádherný den pro všechny.
    Mnoho štěstí a lásky.

    OdpovědětVymazat
  8. Luci, veliká gratulace. Je vidět, že jste si to určitě pořádně užili i bez bílého stanu :o). Máš pravdu, že o tom oslavy a svatby vážně nejsou...
    Tak ať i všechny další dny máte krásné, pohodové a stojí za to si je pamatovat. H.

    OdpovědětVymazat
  9. Přidávám se také s gratulací Luci, ať vaši cestu manželským životem zvládáte společnými silami, ruku v ruce, s láskou a štěstím ve svých srdcích, překážky přeskakujete. A dobře si udělala, že jsi neřešila až příliš vše do přísných detailů, o tom to není.
    Tak hodně štěstí!!
    Ála

    OdpovědětVymazat
  10. Hodně štěstí!
    Svatební strom je super nápad!
    Ilona

    OdpovědětVymazat
  11. Krásnou cestu společným životem Luci. Těším se na svatební foto :-)
    Strom je super. Eva

    OdpovědětVymazat
  12. Luci, to vypadá na báječnou svatbu. Svatební strom je opravdu skvělý nápad a to jak vás vystihuje ozdoba na dortu, to je úplně nej. Přeji hodně štěstí!!! D.

    OdpovědětVymazat
  13. Tak tomu říkám svatba. Paráda. Vynikající nápad s tou zahradní párty na chaloupce. Nápad se svatebním stromem je také skvělý. A líbí se mi jak pejsek zahřívá novomanželskou postel. :) Tak všechno nej nej nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to je bomba, Matýsek se dostal i na svatební dort! ;-)) Svatební oslava se vydařila, byla nevšední a podle fotek se všichni skvěle bavili. Ten svatební strom vidím poprvé a moc se mi líbí, budete mít hezkou památku. Přeji vám oběma, ve vašem společném životě, hodně štěstí a lásky.

    OdpovědětVymazat
  15. Krásný, ještě jednou posílám velikou gratulaci :-).
    Ten svatební strom nemá chybu!

    OdpovědětVymazat
  16. Luci, důležité je, že jste si to hezky užili. Nakonec na nějakém stanu vůbec nezáleží, jak jsi správně řekla. Důležité je, ať jste spolu šťastní a je vám krásně :-) K.

    OdpovědětVymazat
  17. Lucko, velká gratulace ode mne! Určitě to byla skvělá svatba, mně by se taková hostina moc líbila. Nic nechybělo, všechno bylo v pohodě, všichni byli nadšení. Určitě je to lepší než klasická svatba, kde lidi musí být v nějaké kulturní budově nastrojení. Vše bylo přirozené. Těším se svatební fotky od fotografky. :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Lucko. Tak nejdřív moc gratuluji ke svatbě. Nás to tedy čeká na začátku léta :o) Měli jste to krásné, líbí se mi ten nápad s otisky prstů na strom. Možná se inspiruji :D A pak děkuji za návštěvu mého blogu a spoustu milých komentářů. K.

    OdpovědětVymazat
  19. Lucko,
    přeji ať šťastně stále kráčíte ruku v ruce společným životem !

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Lucinko, mějte se moc hezky v tom stavu manželském, přeji vám hodně štěstí, zdraví a lásky. Iva

    OdpovědětVymazat
  21. Milá Luci, dodatečně, ale z upřímně a z celého srdce Ti gratuluji k nádhernému životnímu kroku a přeji moc a moc lásky a všeho krásného, ať je vám s manželem pořád pěkně a máte si každý den co říct, co dát.

    OdpovědětVymazat
  22. Moc vám to sluší. :) My jsme taky na svatbě chtěli grilovat. Manžel to má rád a původně chtěl i gril řídit, ale to jsem mu řekla, že se asi zbláznil. Zvhrnul by se mu papírový tácek s masem a řešili bychom mastnou skvrnu na půjčeném obleku. Nikdy! :) Tak jsem si najali gril mástera a to bylo fakt super. :) Hovězí, křídla, burgery... Všechno čerstvé. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu. :)