9. října 2017

Podzimní rodinná sešlost na chatě

Vzhledem k tomu, že my bydlíme v Jablonci, mí rodiče v Č. Budějovicích a rodiče manžela na Vysočině, nestává se často, aby se nám podařilo sejít se všichni pohromadě. Tentokrát se ale povedlo, "sraz" jsme si dali na chatě rodičů u Humpolce a společně jsme tam všichni strávili báječný víkend! :)

Společně jsme popovídali, nasmáli se, popili, dobře se najedli... Den jsme začali vynikající bábovkou, k obídku se podával jelení guláš s pečivem, odpoledne ke kafíčku domácí větrník na plech a kdo nemusí sladké mohl ochutnat třeba slané štrúdly.


Dost ale bylo sezení, kecání a papání :) , nedělní odpoledne už jsme museli makat! Chlapi se pustili do řezání spadlého stromu ( v neděli se většinou rámusu při práci vyhýbáme, ale v chatové oblasti jsme byli sami, a tak se do toho kluci pustili)... a já se vrhla na založení nového květinového záhonu.


Matýsek samozřejmě nemohl chybět, poctivě dozoroval, zda práci děláme pořádně - chvilku kontroloval kluky, chvilku mně... :) 



A tady už mé výsledné dílo. Rušili jsme naši zahrádku v Liberci, a protože jsem se úplně nepohodla s majitelkou ( je děsně na prachy!), nechtěla jsem ji tam nechat ani sněženku! Všechny trvalky a keře jsem tedy převezla na chatu a zasadila je tady. Na chatě ještě udělají na jaře a v létě parádu. :)

Kytičky s námi tedy cestovaly 200 km na chatu, ale už spokojeně obývají svůj nový domov. :) :) 


Kromě trvalkového záhonu /skalky jsem tchýňce založila ještě bylinkový záhonek ( v dřevěné ohrádce) a zasadila borůvku, rebarboru a maliník. Snad se všechno v zemi hezky ujme. :)







16 komentářů:

  1. Krásně jste si to užívali spolu. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné místečko, příjemné posezení, spousta lákavých dobrůtek - určitě setkání nemělo chybu a je o to víc vzácnější, že se tolik nevidíte. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásný víkend Luci. Musí být fajn, když se takhle všichni sejdou.

    OdpovědětVymazat
  4. Je to moc fajn, takhle se všichni sejít. Je vidět, že to byl prima víkend.
    Pěkné dny přeji!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Dnešní příspěvek ve mně vyvolal nostalgii...Moje maminka je z Hněvkovic u Humpolce, už tam skoro nikoho nemáme, ale moje vzpomínky jsou krásné...Nádherné lesy okolo, spousta hub, rybník proti chalupě babičky a dědy v louce....A teď jim tam vede dálnice, kousek, od kopečku s Vystrkovem...Ať se kytičkám daří v nové zemi....Hezký den všem....

    OdpovědětVymazat
  6. Chata i okolí vypadá krásně :-) Ivana

    OdpovědětVymazat
  7. Máš Luci recht, že jsi tam rostlinky nenechala. Takle se z nich bude moct rodina radovat a ty budeš mít přehled, jestli se ujaly a jak se jim daří. Byl to prima víkend a vidím, že nejen pracovní, ale i s příjemným posezením a dokonce i na houby byl čas. ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Lucko,
    mít příbuzenstvo d severu na jih se někdy hodí!

    OdpovědětVymazat
  9. Přeji rostlinkám i tobě, ať se vám daří! :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Milá zahradní budovatelko, jdeš do toho po prsou a tudíž je na místě pochvala, buduj, tvé srdce to potěší.
    Zdokumentovaný den nemá chybu a přeji do budoucna stejně plodné časy.

    OdpovědětVymazat
  11. Luci, musel to být skvělý víkend! Chvíle strávené s rodinou jsou prostě k nezaplacení! Hezkou neděli, K.

    OdpovědětVymazat
  12. Jak já vám rozumím... Je fajn se sejít celá rodina a na čerstvém vzduchu, to ani nemůže dopadnout jinak, než skvostně.
    Mějte se moc fajn. H.

    OdpovědětVymazat
  13. Celá rodina pohromadě, to je nádhera. Mám ráda takové okamžiky.
    Udělali jste kus práce. Záhony budou tchýňce dělat radost.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu. :)