4. dubna 2017

Jarním Průhonickým parkem

Minulý víkend se musel partner pracovně zdržet v Praze, a tak než abychom s Matym zůstali doma, vyrazili jsme do Prahy s ním, s tím, že se podíváme na nějaké pěkné místo, Prahu totiž moc neznám. A jelikož jsme se nacházeli v Průhonicích, měli jsme jasno - jdem omrknout Průhonický park a zámek! :)

Řeknu vám, že hned jak jsem do parku vešla, byla jsem okouzlená! Tolik kvítků, tolik barviček všude kolem a vše tak nádherně udržované, byla to opravdu úžasná podívaná!


Takovou krásou jsem se v parku kochala na každém rohu.... :)

Zrcadlení zámku v Podzámeckém rybníce.... Průhonický zámek je spolu se svým parkem Národní kulturní památkou a je součástí světového dědictví UNESCO. Myslím, že rozhodně zaslouženě, je to skutečně nádherné místo.
To je azuro, co? Vyšlo nám báječné počasí, po parku jsem se procházela jen v lehké bundičce a i tak mi bylo vedro :)


,,Paničko, podívej na ten potok, můžu se tam vykoupat? Prosííím!"

Jaro bylo v parku znát téměř na každém kroku... Obdivovala jsem rozkvetlé krokusy, narcisy, ladoňky, prvosenky, jasmín.... Je úžasně, jak se příroda po zimě začíná zase krásně vybarvovat, moc hezky se na to kouká. :)


To by snad ani nebyl náš Maty, kdyby neotravoval s nějakým aportem.... :)





V parku se nachází velké množství rododendronů a azalek, při mé návštěvě ještě nekvetly, ale až nastane jejich doba, park bude zase úplně jiný :)

"Selfíčko" s Matýskem většinou dopadá tak, že já na fotce vypadám jako debil a Matýsek je na fotce pouze z části nebo vůbec  :) :) :)


Ten pes se mnou musí vlézt všude.... aneb s Matýskem společně i na vyhlídku.... :) Gloriet známý také jako Kozí hrádek (310 m.n.m).


Maty se většinou fotit moc nechce... Otáčí hlavu do všech stran, ale do objektivu se ne a ne podívat. Jó ale když před ním člověk vysloví člověk slovo "míček" nebo "aport", to ho zajímá hned! :)

A poslední pohled na věžičky zámku a kostela a frčíme zase domůůů.... :) 

Až budete přemýšlet, kam se na jaře vydat na výlet, Průhonický zámek a park rozhodně doporučuji, je to jedním slovem nádhera! A v zámecké kavárničce si můžete dát i něco sladkého na zub nebo popít dobrou kávičku. :-) 




24 komentářů:

  1. Tak to musel být určitě moc krásný výlet:)Nádherně tam všechno kvete,těch kytiček a kvetoucích keřů,to tady u nás ještě zdaleka není.Krása:)!Díky za tip,kam se jít podívat,určitě se tam při návštěvě Prahy půjdeme podívat:)

    OdpovědětVymazat
  2. Byli jsme nedavno v jine casti, v restauraci, ale ted je to tam mnohem veselejsi, jak koukam. No jo, jaro:-). Pekny den. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Lucko, udělali jste si báááječný výlet!:-)
    My se chystáme do Fata morgány na motýlky..-)
    Přeji ti krásné jarní dníky.:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Lucko, to musel být nádherný zážitek. Průhonický park se zámečkem vypadá opravdu nádherně. Děkuji za inspiraci, až někdy pojedeme do Prahy. :O)
    Moc hezké fotky.
    Přeji pohodový týden.

    OdpovědětVymazat
  5. Máte tam už krásně rozkvetlo ♥Iva

    OdpovědětVymazat
  6. V Praze už jsem dlouho nebyla a když se tam náhodou dostanu, tak to bývá klasicky Václavák, Staromák, Karlův most. Až se někdy příště zase dostanu do Prahy, zkusím procházku průhonickým parkem. Měla jsi s Matýskem krásnou procházku a tak trochu ti toho nádherného pejska závidím. My jsme si pořád žádnou náhradu za Peginku nenašli a ty každodenní procházky nám moc chybí...

    OdpovědětVymazat
  7. Luci, nádherné fotky! Pes je čipera a velmi fotogenický :-) Měj se krásně Ivana

    OdpovědětVymazat
  8. Skvely vylet,krasny park i zamek.Dekuji za vylet tam,kam se hned tak nepodivam;).H.

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné záběry. Bylo nádherně. Pa M.

    OdpovědětVymazat
  10. Já byla v Průhonickém parku, asi před 27 lety a právě v době, kdy kvetly rododendrony a byla to prostě nádhera :-) Moc mě mrzí, že jsem se tam od té doby nedostala :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Nádherný výlet. V Průhonickém parku jsem zatím ještě nebyla. A pejsánek vypadá naprosto spokojeně ☻

    OdpovědětVymazat
  12. Lucko, díky za tip. Průhonický park mám v plánu v létě. Tak doufám, že nám to vyjde. Měj se krásně Pavla

    OdpovědětVymazat
  13. Takové nádhery kousek za Prahou. Kdo by to byl řekl...:-)
    Krásné fotky, krásný den. Skvělý tip na prima výlet.
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
  14. Průhonický park je pěkný. A kdyby tě cesty ještě zavály do mých končit (bydlím na jižním konci Prahy, takže od Průhonic kousek), tak doporučuji Dendrologickou zahradu, která je kousek od Průhonic a je to tam taky moc pěkné. My tam byli o prázdninách - viz http://werka13.blog.cz/1608/dendrologicka-zahrada-pruhonice

    OdpovědětVymazat
  15. Lucinko, děkuji za kouzelnou procházku, máme tam naplánovaný výlet na začátek května, takže tvoje reportáž mě navnadila ještě víc..

    OdpovědětVymazat
  16. Ty obrázky jsou jako balzám na nervy, to tady u nás nic, ani kvíteček, ani zelenej lísteček :D.

    OdpovědětVymazat
  17. Maty mě baví :-)) díky za krásnou procházku Průhonickým parkem, tam jsem nikdy nebyla. Hezký víkend Luci, D.

    OdpovědětVymazat
  18. Ten je nádherný také tambudu muset někdy zavítat přeji hezké velikonoce Eva

    OdpovědětVymazat
  19. Zahrada je úžasná, ale já se kochám hlavně Matýskem:-) Taky máme prdlou borderku, i když kříženou, takže mám pro tuto rasu dost velkou slabost:-))))

    OdpovědětVymazat
  20. Sem chodím Luci moc ráda.... Je to úžasné místo....a selfíčko je hezké :))))

    OdpovědětVymazat
  21. Lucko, tak to je náádhera. Zámek a zahrada je skvostný, krásně jsi pibyt v Praze využila. My do Prahy jezdíme na výlet každý rok. Prošmejdíme nákupní centra a historickou klasiku - Staromák, orloj, Karlův most, Petřín. :-)

    OdpovědětVymazat
  22. V Průhonickém parku je jaro opravdu nádherné a když kvetou rhododendrony, kterých je tam prý asi 750, tak to je nádhera. Park je docela rozlehlý, takže opravdu krásná procházka ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj Lucko
    To jsem ráda,že se ti u nás líbilo.Do parku chodíme často,náš Maxík je nadšen z dlouhé procházky a hlavně se mu líbí voda a čmuchání.Krásná psí fotka,čumáček.
    Měj se Marťula

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu. :)