27. dubna 2017

Naše velikonoční putování část 1. - výšlap na Bezděz

 Už druhým rokem jsme si na Velikonoce objednali pobyt v Českém Švýcarsku. Vloni jsme byli sami, letos s partou přátel. Bylo to super, obávali jsme se počasí, ale nakonec se až na pár dešťových přeháněk, trochu krup a sněhových vloček, vydařilo. :)

Vzhledem k tomu, že jsme měli sraz v Mladé Boleslavi, cestou jsme se stavili na Bezdězu. Hrad míjíme při našich cestách z Jablonce na Vysočinu nebo Budějovic, už dlouho jsme se na něj chtěli zajet podívat, tak konečně se našla příležitost. :)


V plné sestavě vzhůru na Bezděz! Mladoboleslavsko je poměrně rovinatý kraj, ale při cestě na Bezděz jsme si docela mákli.... :) 

Ovšem náročná cesta nahoru se vyplatila. Hrad je úžasný a poskytuje nádherný výhled do kraje.

Shora jsme se kochali pohledem na všem známý Mácháč neboli Máchovo jezero. :) My tam ještě nikdy nebyli.... Ale určitě to napravíme. :) 

V kapli se konala výstava vzácných dřevořezeb z Křížové cesty na Bezdězu. Jak někdo něco takového dokáže vyřezat do kusu dřeva nechápu... Obdivuji šikovné ruce těchto umělců... 



Matýskův pohled jako by říkal: "Paničko, můžeš už mě laskavě přestat fotit?! Dnes jsi mě vyfotila už asi 689krát! " :D

Závěrem vám chci ukázat naše báječně ubytování v Horním Podluží. Pronajali jsme si celý malý domeček s velkou zahradou a vzhledem k tomu, že nás bylo 6, cenově nás vyšla 1 noc na 330Kč/osobu, což bylo úplně parádní. A to jsme měli každý pár svůj samostatný pokoj a v objektu se dokonce nacházeli dvě koupelny. V hotelu bychom zaplatili minimálně 500Kč za noc a já ty hotely nějak moc nemusím. Z vedlejších pokojů je slyšet každý prdnutí, není k dispozici kuchyňka, zahrada... člověk je prostě zavřený v malý místnůstce s postelí. My si vždy raději vybíráme apartmán nebo nějakou chatičku a podobně....A tentokrát byl náš výběr ubytování opravdu na jedničku! :) 


..... a příště už se podíváme do Českého Švýcarska, k mlýnu, v jehož prostředí bylo vytvořeno peklo, ve kterém se proháněli čerti z pohádky Peklo s princeznou. Jestlipak víte, o jaký mlýn se jedná? :) Kromě čertisek tu bylo možné zahlédnout i Pyšnou princeznu. :) 






12 komentářů:

  1. Lucko, to byl krásný výlet. Pěkné počasí a milá společnost. Už se těším na další reportáž z vašich cest. Pohádka Peklo s princeznou se natáčela v Dolském mlýně.
    Marie

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný výlet Luci. Už se těším až taky někam vyrazíme. Měj se moc hezky D.

    OdpovědětVymazat
  3. Na Bezdězu jsme ještě nebyli. Musel to být nádherný zážitek, fotky také super.
    Ubytování vypadá velice dobře, ne na každém hotelu vás ubytují s pejskem.
    Matýsek nevypadá, že by mu foťák vadil. :O)
    Krásné dny.

    OdpovědětVymazat
  4. Luci, to je dobře, že pořád fotíš Matýska. První, co na tvých fotkám rychle očima hledám, to je právě on. Je nádherný a líbí se mi, že ho na své výlety berete sebou. Koukám, že vylezl i na věž, je to kabrňák!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, je to takový náš ocásek, musí s námi vlézt úplně všude! :-) :-)

      Vymazat
  5. Lucko, také tipuji Dolský mlýn, který bych jednou chtěla navštívit, tak jako Bezděz, České Švýcarsko atd. S přáním brzkého jara, Petra :o)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásný výlet, Lucko. Počasí vám přálo a hezky jste si to užili.
    Hezké povedené fotky jsi pořídila.
    Hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
  7. Na Bezdězu jsem byla už před lety, je to pěkný hrad. Já ho teď mám spojený s historickými detektivkami s Oldřichem z Chlumu :-).
    A kopec nahoru je to slušný (před měsícem jsme podobný šlapali na Ralsko, které je kousek odtud).
    Těším se na pokračování

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji za výlet,kde jsem nikdy nebyla.Další krásné místo tady u nás doma...Moc hezké fotečky jsi udělala.Přeju ještě spoustu dalších takových vydařených výletů.H.

    OdpovědětVymazat
  9. Na Bezdězu jsem nebyla asi 30 let, musíme to napravit. Ale letos je v plánu Šumava, tam jsme pořádně s juniorem nebyli, je to od nás daleko.
    Moc hezké fotky, výlet musel být super.

    OdpovědětVymazat
  10. Na Bezdězu jsem ještě nikdy nebyla a tak jsem se moc ráda podívala,jak to tam vypadá.
    Určitě to byl moc pěkný víkend.I ubytování vypadá hodně dobře!!!

    OdpovědětVymazat
  11. Krásný výlet i počasí nakonec vyšlo ;-). A Bezdězu jsem nikdy nebyla, tuhle část republiky vůbec neznám, děkuji za inspiraci, K.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu. :)