1. února 2017

Perfektní lyžovačka na Ještědu

Jelikož na víkend hlásili krásné počasí, rozhodli jsme se, že konečně vyrazíme na pořádnou lyžovačku! Počasí nás však v neděli ráno trochu zaskočilo - mlha, šedivo, poletující sníh... V takových podmínkách nelyžujeme moc rádi... Raději jsem koukla na webkamery ve skiareálu Ještěd, ale zdálo se, že nahoře na hoře :-) se krásně rozednívá a začíná vykukovat i sluníčko. A tak jsme to prostě riskli a věřili, že to pěkné počasí prostě vyjde. A vyšlo! :-)

Na Ještěd jsme vyrazili hned ráno abychom si užili volných sjezdovek než dorazí další desítky lyžařů... Lanovky byly v provozu od 8:30 a my už od 8:15 čekali nedočkavě "na start'" ! :-)



Zalyžovali jsme si perfektně. Sjezdovky byly skvěle upravené, sluníčko svítilo, fronty na lanovky v dopoledních hodinách ještě nebyly tak hrozné... byla to zkrátka paráda! Skiareál Ještěd hodnotím velmi kladně, vyzkoušeli jsme ho letos poprvé a myslím, že si na své přijde každý lyžař, od začátečníka po pokročilé (ačkoliv většina sjezdovek je trochu prudší).


A tady už nám pod mlhou vykukuje i Liberec... Stejně je fajn mít takový skiareál hned u nosu.... :) Až se vrátíme do jižních Čech, budeme muset za lyžovačkou dojíždět... 


Užili jsme si to báječně, ale odvezla jsem si z lyžovačky kromě skvělého zážitku bohužel také rýmu a kašel a tak už druhý den polehávám a není mi vůbec dobře... Snad Coldrex a vitaminy zaberou! :)


15 komentářů:

  1. Ještěže jsou ty web-kamery, taky už jsem je párkrát využili. Krásné fotky, jako z katalogu .-) musel to být parádní den. Luci, měj se moc hezky D.

    OdpovědětVymazat
  2. Fotky vypadají moc hezky - prima sluníčko. A brzo se uzdrav. Já se teď taky povaluju v posteli - s nějakou virózou, pocitem, že mne v noci lámli v kole a regulérní týdenní neschopenkou.

    OdpovědětVymazat
  3. A riskli jste to dobře, parádní počasí, určitě jste si to užili ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
  4. Byli jsme na výletě v sobotu a také bylo celou cestu zataženo. V Harrachově svítilo sluníčko a bylo nááádherně!
    Pořídila jsi prima snímečky, je vidět, jak jste si to báááječně užili.
    Držím palce, aby jsi toho ošklivého moribunda rychle vyhnala.:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásně jste se měli! :)
    My jsme nelyžaři, takže na Ještěd jezdíme jen jak turisté. Ale kdybych byla lyžař, nejspíš bych jezdila do Bedřichova, je to blíž a sjezdovky jsou tam taky super. Tedy alespoň podle kolegyně, která o Bedřichově básní :).

    OdpovědětVymazat
  6. No vidíš a to jsi nemohla ještě zaskočit trochu dál za další kopeček do Chrastavy? Je to jen 10 kilometrů. Ačkoliv já byla v práci, tak bys to měla blíž. ;D
    Jo o víkendu bylo zpočátku hezky. Ale k večeru se to zatáhlo a dokonce trochu posněžilo.
    Holka já už na lyžích nestála dobrých 30 let, ani už bych to neuměla.

    OdpovědětVymazat
  7. Lyžování sice nepatří mezi mé koníčky,ale je tam krásně:)Takovou zimu mám ráda:)

    OdpovědětVymazat
  8. Živě se umím do vaší úžasné lyžovačky vcítit. :-) Chytli jste skvělé počasí co nemá chybu. Taky takové miluji, i když lyžovačky v chumelenici rozhodně nevzdávám. :-) Tak ať se rychle vykurýruješ a můžete pokračovat. :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Nádhera! Hned bych jela taky lyžovat! Přeji brzké uzdravení! Hezký večer, Karla

    OdpovědětVymazat
  10. Tam muselo být krásně :-) Přeji brzké uzdravení :-) Jana

    OdpovědětVymazat
  11. Na lyžích jsem naposledy stála na školním lyžařském výcviku, takže sjezdovka by nebyla nic pro mě. Mě by stačila pěší procházka tou kouzelně zasněženou a prosluněnou krajinou. To je nááádhera!

    OdpovědětVymazat
  12. Nádherná zima jizerskohorská :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Meli jste bajecne pocasi, ja nejsem lyzar, i kdyz bych to rada dohnala, prudkych sjezdovek se bojim, ale na Jested jsem slysela chvalu. M.

    OdpovědětVymazat
  14. Nádherná příroda i pro nelyžaře a když je to plné sluníčka, nemá to chybu. Pro vás lyžaře je tato zima za odměnu, my ostatní můžeme je pokukovat.
    Brzké uzdravení, já jsem bojovala s nachlazením tři týdny.

    OdpovědětVymazat
  15. Ještěd znám, ale ski areál ne.Tehdy ještě nestál.
    Podle fotek jste si lyžovačku báješně užili. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu. :)