28. listopadu 2016

U nás už to voní...

... cukrovím. :) Pomaličku začínám, letos jen v malém množství, jelikož loni nám spousta cukroví zbyla. Když jsme totiž dali dohromady moje cukroví, mamčino, od babiček, tchýně apod... byla toho opravdu kvanta..
Mám hotovou várku lineckého, ale jelikož mělo doma velký úspěch, budu se muset vrhnout ještě na druhou várku, protože nám ho moc nezbylo... :) Ale já jsem ráda, že chutná.

Právě začíná to období: "nežer to!" a 24.prosince nastane období "proč to nežereš?" :) :) :)


Také už jste začali péct? A jaké je vaše nejoblíbenější cukroví? :) Já se nejvíc těším na vosí hnízda, mňam!


20 komentářů:

  1. Ahoj Lucko, trefila jsi se:) Zrovna linecké je moje nejoblíbenější.U nás říkáme slepované. Zatím jsem ještě nezačala s pečením, ale taky to nepřeháním, když pak cukroví zbude, je mi to líto.
    Tak pečení zdar a žádný připáleníčky!:)
    Papa Andrea

    OdpovědětVymazat
  2. U nás to také před Vánocemi voní, ač sama nepeču. Nahoře peče mladá a vůně se line po celém domě. Ráda to čichám. :D To mi musí stačit, protože bych cukroví vůbec neměla jíst. Ale to víš, že zahřeším. ;-)
    Líbí se mi tvoje věta: Nežer! Stejné to bylo kdysi u nás. Muž a děti by mi cukroví snědli pod rukama. :-D
    Nejraději jsem měla "důlky". Ořechové těsto, do kuličky se vytlačí důlek. Pak se do důlku kápne citronová poleva a na ní se posadí oloupaná mandle. Výborné.
    Tvoje linecké vypadá krásně. Tak ať se daří i ostatní. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarmilko, o Vánocích je všude tolik dobrot, že člověk zkrátka zhřešit musí. :) Důlky neznám, ale dovedu si představit, že s tou citronovou polevou to musel být fakt dobrota. :)

      Vymazat
  3. Luci, já mimo těch perníčků na obecní akci ještě nezačala a rozmyslím si, co vůbec budu dělat. Linecké určitě, vosí úlky zrovna tak, asi kuličky ořechovomedové, k tomu kokosky jako tradičně ... možná šlehačkové. A přitom bych se na to nejradši vybodla, člověk až zbytečně moc jí tyhle dobroty. Spíš by se mi líbilo smíchat sušené ovoce, oříšky, med, zkusit to nějak naporcovat a udělat zdravé mlsání když už. No, ještě uvidíme :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renuško, to by se ti určitě líbila kniha Zdravá vánoční kuchařka od Ivy Veelé. Loni jsem ji dávala partnerovo mamince k Vánocům, byla nadšená a letos už se těší, až nějaké zdravější vánoční cukroví vyzkouší. :) Ona je přes tohle zdravé papání. :)

      Vymazat
  4. Zatím nepeču až tak za 14 dní- je času dost - linecké taky u nás frčí a hnízda ty dělám až dva dny před svátky

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný advent Lucko :)
    Ještě nepeču, letos nějak nestíhám. U nás jsou na prvním místě perníčky. Eva

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám asi nejraději marokánky. A "ovocné špízy" (sušené ovoce nakrájené na kousky, napíchané na párátko a namočené v čokoládě) A kokosový salám. A sádlové koláčky (od maminky ;-)). A oříškové pusinky... A pak se divím, že omdlévám, když po Vánocích stoupnu na váhu :-D.
    Dneska se chystám zadělat na perníčky a na pracny. A až přijdu někdy z práce včas, můžu začít péct (a nebo to budu mít nachystané na víkend)
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
  7. Miluju.linecké.....pak vanilkové rohlíčky.....rozinkové cukroví....atd atd....Hezký advent Ila

    OdpovědětVymazat
  8. Hmm, voní to až sem! :-)
    Já ještě nepeču, ale od víkendu mi leží v lednici těsto na perníčky, takže už mám lehce nakročeno. U nás doma období "proč to nežereš?" nemá šanci, u nás se sežere všechno :D.

    OdpovědětVymazat
  9. Zatím mám dva druhy. Perníčky ( ještě neozdobené ) a van.rohlíčky. No tedy ony to nejsou rohlíčky, protože se mi těsto vůbec nechtělo spojit a rohlíčky z toho vůbec nešly udělat. Tak jsem se naštvala a nacpala to těsto do formiček na pracny. Takže máme vanilkové pracny. :-D

    OdpovědětVymazat
  10. Lucko, u nás také vede linecké a ještě rohlíčky a perníčky.
    Přeji klidný předvánoční čas.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  11. Tak ty jsi opravdu pilná včelička. U nás je zvykem péct až poslední víkend pře svátky. A bohatě to stačí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janičko, cukroví vždy rozdávám k ochutnání rodině a známým, zabalím do krabiček a předávám tak v polovině prosince, jelikož pak různě pendlujeme po ČR po návštěvách, tak pak už bych to pečení nestihla.. :-) Proto už jsem musela začít teď. :)

      Vymazat
    2. Tak já mám upečené dvě várky lineckého a jednu várku citronových stromečků, právě jsem dodělala čtyři druhy těst a zítra budeme s dcerou péct...takže i u nás už to voní.
      Krásný advent, Luci...

      Vymazat
  12. Ještě jsem nezačala, možná teď o víkendu. A poznámka "nežer" a "proč to nežereš" je hóódně trefná :-))) Já miluju vanilkové rohlíčky, Luci měj se hezky D.

    OdpovědětVymazat
  13. Lucko, mám ráda všechny možné druhy. Ale u nás asi nejvíc frčí vanilkové rohlíčky a linecké. Letos asi péct nebudu, protože nějak není čas. Jen snad tradičně bude medovník. :-) Měj se fajn a příjemné pečení přeji.

    OdpovědětVymazat
  14. Tedy Lucko ty jedeš, já jsem dneska poprvé vyzkoušela novou troubu a musím říct, že je super už se taky na nějaké to pečení těším. Jen musím vymyslet jak to skloubit se stěhováním

    OdpovědětVymazat
  15. Já mám zatím jen perníčky, ale dnes snad přibude linecké a zázvorky. Krásnou sobotu, Karla

    OdpovědětVymazat
  16. Krásné! Já letos chci taky péci velmi, velmi málo - proto ještě nepeču. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu. :)