2. ledna 2018

Jak jsme se měli o Vánocích

Již tradičně jsme před Vánoci vyrazili za rodinkou na jih. Dlouho jsme je neviděli, a tak jsme se na ně moc těšili. Štědrý den jsme strávili u manželových rodičů na Vysočině. Přes den jsme koukali na pohádky, vyrazili na procházku, do kostela a večer si pošmákli na kapřích podkovičkách s bramborovým salátem - držíme se klasiky a pokaždý se oblizujem, mňam! 



Přes den jsme také vyrazili popřát našim Evičkám ( teta + její dcera) nejen k Vánocům, ale i k jejich svátku. Teta Eva se nám pochlubila svou "výstavní" vánočkou, kterou šoupla do trouby, šla si číst a usnula.... Naštěstí se nic nestalo, jen ta vánočka není moc k jídlu... Hold né vždycky se zadaří. :) 


Abychom se také trochu podíleli na štědrovečerních přípravách, obstarali jsme stromeček. Jedlička přímo z plantáže za 200 Kč, no nekup to! A Matýsek nám u ní hezky zapózoval.... :) 

Po večeři jsme se vrhli na dárky a ani na toho kluka našeho ušatýho jsme nezapomněli... Pod stromečkem našel balíček, ve kterém objevil pískacího sloníka. Zalíbil se mu a otravoval nás s ním celé svátky.... :) :) 


Boží hod se nesl ve znamení rodinných návštěv. Nejdříve jsme vyrazili za švagrovou a její rodinou. I u nich se rozdávaly dárečky. Největší úspěch měl už tradičně fotokalendář... :) 


Švagrová mají na půdě pingpongový stůl, kluci totiž válí pinčes závodně. Konal se tak u nich vánoční turnaj, ve kterém má drahá polovička dostal pěkně na pr.... zadek a jelikož velmi špatně snáší prohru, zbytek večera se na nás mračil. :) Ti kluci to berou hrozně vážně.... 


A večer jsme pak vyrazili z Vysočiny směr České Budějovice konečně i za mou rodinkou. Zase jsme rozdali dárečky, přežrali se cukroví, popovídali a šli spát... :) :) :) 


A následující den ještě za babičkama... Babička Maruška s dědou Fandou i přes svůj pokročilý věk ( babi přes 80, děda 77) obstarávají zahrádku v zahrádkářské kolonii. Postavili si tam i moc hezkou chatičku, ve které jsou častěji než doma. Jen to občas děda přežene s topením, místo chaty je pak sauna a vypadá to nějak takhle... 


Tak to byly naše svátky. Rodina, pohádky, dobrůtky, cukroví, procházky, výlety.... Bylo to fajn, snad se zase ve zdraví všichni sejdeme i příští rok! :-) 

No a nevím jak vám, ale mě po svátcích nějak blbne váha. Ukázala mi toto: 


:) 

A teď jdu okouknout, jak jste se o svátcích měli vy! 





15 komentářů:

  1. To jste si to parádně Luci užili :)
    Přeji krásný nový rok 2❤️18.
    Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jste měli Vánoce šťastné a veselé . Do nového roku přeji jen vše OK.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Z fotek čiší pohoda, je vidět, že jste si to užili. Do nového roku všechno nejlepší! :-) Lucie

    OdpovědětVymazat
  4. Luci,krásné fotky a pohoda.Matýsek boží.Hodně zdraví a štěstí v roce 2018
    Martina

    OdpovědětVymazat
  5. Ta váha je dobrá, já bych tam letos jako obrázek ale asi měla hubené oškubané kuře :-D.
    Krásně jste si to užili a tak to má být :-).

    OdpovědětVymazat
  6. Je vidět, že jste měli krásně a pohodové vánoce.
    Matýsek v čepici je super :-D Nás Argo dostal myslivecké vodítko a nějaké dobroty :-D
    Mít váhu, ukázala by mi to samé. No musím s tím něco začít dělat, ať se v létě vejdu do šatů :-D
    Přeji vám krásný a šťastný nový rok.

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné vánoce, takové rodinné a pohodové. Chudák teta, to je přesně jak z té písničky. Ale hlavně, že se nestalo nic horšího. Krásný nový rok Luci, D.

    OdpovědětVymazat
  8. Lucinko milá, napsala jsi to moc krásně, doložila fotečkami a já z nich cítím rodinnou pohodu a pospolitost, je to dar, hýčkej si ho, protože to není samozřejmost, mě už hodně členů odešlo a je po nich prázdno a smutno, právě o svátcích nejvíc.
    Posílám ti mnoho krásných pozdravů a přání, aby Nový rok byl plný pohody, sluníčka, zdraví a hlavně, ať se už konečně splní i ta nejtajnější přání.

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné rodinné Vánoce. Moc pěkně jsi je zdokumentovala. :-)
    Ať vám nový rok přinese jen a jen radost a pohodu.

    OdpovědětVymazat
  10. Lucinko, krásné rodinné Vánoce - na takové se nezapomíná. Přeji tobě i tvé drahé polovičce splnění všech vašich přání a zdraví, štěstí a kopec lásky. Iva

    OdpovědětVymazat
  11. Lucko, krásně jste si užili Vánoce s rodinou. :-) Pěkná byla výměna dárečků. Ale nejvíc se mi líbí Matýsek, hezky pózuje pod stromečkem.
    Přeji Tobě a Tvému manželovi do nového roku štěstí, zdraví, lásku, spokojenost a splnění všech přání. :-) ☼ ♥

    OdpovědětVymazat
  12. Luci, krásné vánoce jste měli. Matýskovi to sluší v červené čepici :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Víš co mi říká moje váha po Vánocích?...Vstupujte po jednom!

    OdpovědětVymazat
  14. Oslava se vydařila, bylo vás tam opravdu hodně. Fotokalendář je vděčný dárek. Matýsek je asi opravdu hodně inteligentní, pokaždé kouká nádherně do záběru, je to zlatíčko. :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj všichni! I, m zde prozkoumat blogy a fórum o nádherné a nejbezpečnější lék na (Herpes Virus). Byl jsem pozitivní na smrtící virus zvaný herpes a já jsem ztratil naději, protože jsem byl ven vrhal a odmítl dokonce i mé přátele skříně. Hledal jsem on-line, abych věděl a vyptával se na lék na Herpes a já jsem četl někoho svědectví o tom, jak byl vyléčen z Herpes, tak jsem se rozhodl kontaktovat stejného bylinkáře, protože vím, že příroda má moc léčit všechno. kontaktoval jsem ho, abych věděl, jak mi může pomoci a on mi řekl, že se nebudu bát, že mě uzdraví přírodními bylinami od Boha! po dvou dnech, kdy ho kontaktoval, mi řekl, že lék je připraven a poslal mi ho přes DHL a po 3 dnech se mi dostal! Použil jsem med, když mě instruoval (Ráno a VEČER) a byl jsem vyléčen! jeho opravdu jako sen, ale jsem tak šťastný! to je důvod, proč jsem se rozhodl také přidat další komentář k Němu tak, že více může být zachráněno stejně jako já! a pokud potřebujete jeho pomoc, můžete mu poslat e-mail na adresu purenaturalhealer@gmail.com nebo whatsapp +2348105150446

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu. :)