2. března 2017

Na zahrádce...

Na podzim minulého roku jsme si v Liberci pronajali malou zahrádku. Co mi to dalo hledání, než jsem nějaký pronájem našla, v nabídce byly zahrady spíše k prodeji. Ale nakonec se zadařilo a já byla šťastná, že máme alespoň kousek půdy k zahrádkaření, pěstování, lenošení a pro Matýskovo řádění. :)

Na zahradě jsme už na podzim odvedli kus práce, respektive - přítel odvedl kus práce :) - zbourali jsme staré králíkárny, odvozili veškeré harampádí, vykopali staré stromy, postavili kompost, vytvořili záhon ve svahu pro jahůdky, zasadili jahůdky, keře rybízů, angreštů, malin a ostružin, připravili květinový záhon a v zahradním domečku udělali podlahu.

Veškeré dřevo jsme darovali jednomu pánovi, kterému ještě posloužilo jako topivo. Ale Matýsek se ho nechtěl vzdát, ve všem viděl aport, každé prkno, co jsme dali na hromadu nám nosil zpátky a požadoval házení. Je to fakt prdlouš. :) :)



Zasazené keře rybízů, vpravo záhon na jahody. Jsem zvědavá, jestli mi z toho něco vyroste... :)


Ukázkový pracovní úbor - kozačky, kabátek, šáteček. :) To jsem jen přišla kluky po práci na zahradu zkontrolovat... :) 

Skoro při každé návštěvě zahrádky jsme si připravili oheň a buřtíky, mňam... :) Večeře tím pádem byla vyřešená. 

Na zimu přítel vyrobil pro ptáčky ze zbytků prken krmítko. Hned jsme do něj nasypali slunečnicová semínka a na stromy zavěsili lojové koule. Snad jim chutnalo... :)


    Matýsku, sedni...............................................................a proběhni pod nohama!

Na podzim jsem zasadila nějaké cibuloviny a už vykukují krokusy i modřence... :)


V neděli se vydařilo počasí, sluníčko krásně svítilo, to se panečku na zahradě relaxovalo... :)



15 komentářů:

  1. Parádní zahrádka, taky jsem minulý rok hledala, ale spíše k prodeji. Jenže těch, co by se mi líbily, je sakra málo a když už, tak za to chtějí neuvěřitelné peníze. Takže zahrádka bude, až vyhraju v té Sportce, nebo až splatíme za 21 let hypotéku :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, Jani, že za zahrady k prodeji chtějí neskutečné pálky... :( Já se snažila najít něco přímo v Jbc, ale marně - pronájem vůbec, prodej předražený...

      Vymazat
  2. Luci, ty fotky buřtíků mi udělaly strašné chutě!!! Zahrádka vypadá, že je v klidném místě,jde vidět, že ji máte opečovanou. Matýsek to tam asi miluje stejně jako vy dva :-) Měj se fajn Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, Matýsek je rád za každou chvíli, kdy může řádit venku. :-) Jenže to není žádný drobek a kdybys viděla, jak z toho jeho lítání vypadá trávník! Je jak oraniště... Ale co, hlavně, že je spokojený, o anglický trávník se nesnažíme. :-)

      Vymazat
  3. Něco mi to připomíná :-. Nadšení je nejlepší motor, stihli jste toho vážně hodně. To jste se s Matýskem těšili na jaro a už si ho užíváte i s buřtíkama :-), Kája.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fotka s buřtíky je ještě s podzimu, kdy jsme na zahradě odvedli největší kus práce. Letos jsme to tam byli zatím jen obhlídnout. :-) Ale tento týden má být tak krásný, že už by ty buřtíky šly :-)

      Vymazat
  4. Hlavně, že vás to oba (všechny tři :-)) baví. To je asi nejdůležitější. Buřty na ohni bych si taky dala, mňam. Krásné dny tam k vám D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danko, baví a moc. Já byla zvyklá žít v domě a co jsme v bytě, hrozně mi kus zahrady chyběl. Tak jsem ráda, že už jsme kousek zahrádky ukořistili a můžeme tam relaxovat. :-)

      Vymazat
  5. Lucinko zahrada pod vašimi šikovnými rukami rozkvete do krásy. Pěkně jste ji uklidili už teď vypadá báječně .Přeji vám pěkné chvilky na zahradě i s Matýskem. Ten tu zahrádku musí také milovat, když se může vyřádit.
    Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matýsek zahradu skutečně miluje, může tu pořádně řádit. :-)

      Vymazat
  6. Šťastný a spokojený zahrádkář...a co je víc...přeju ti nádhernou sezónu, mnoho pěstitelských úspěchů a užívejte si to krásné místo, Luci...

    OdpovědětVymazat
  7. Mate to moc hezke,kus prace udělal vaš přitel.Uživejte si slunička,at vše krasně roste a kvete.Přeji krasne dny.
    Atka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu. :)