18. února 2017

Pro rybáře aneb dortový hokus pokus č. 2

V únoru se u nás slaví dvoje narozeniny - 8. února slaví náš děda Fanda a 27. února moje mamka. :) Za rodinou do Budějovic jsme se však dostali až tento víkend, a tak jsme slavili až dnes. Sešli jsme se všichni u babičky a dědy na zahradě, kterou mají pronajatou a kde si postavili pěknou chatku, a protože jim tam nic neschází, na zimu se zásobí dostatkem dřeva a topí si v kamnech, zůstávají na zahradě zima nezima. :) 
Děda je vášnivý rybář, pokusila jsem se tedy pro něho upéct a nazdobit dort v "rybářském stylu". :) Marcipán jsem nabarvila a modelovala jsem rybáře s kloboučkem a prutem, kapříky, mini láhev piva, která dědovi při rybaření nesmí chybět... :) Jak to dopadlo můžete vidět na fotkách níže. Co se dortů týče jsem naprostý začátečník... Proto prosím zkušené cukrářky, ať nad mým výtvorem přivřou oči a nevšímají si spousty chyb, které figurky mají.... :)



Tady už předávám dortík oslavenci. Normálně měl i slzy na krajíčku, ani se mi tomu nechtělo věřit... :) 


A další dáreček od nás... Patchworkový polštářek. Prý si ho vezme s sebou do stanu na ryby. :) Děda umí ocenit ručně dělané dárky, které jsou vyráběné opravdu s láskou.... :) Měla jsem velkou radost, že se dědovi dárky líbily.



Dortík připravila dědovi i babička, nezapomněla ani na "76ku" tedy věk, který náš děda letos oslavil. Dort byl vynikající! Babička je báječná cukrářka i kuchařka... :)


A tady už mamka rozkrajuje i můj modrý dort.... :) Uvnitř plněný vanilkovým a jahodovým krémem s kousky jahůdek a rybízu.


Doufám, že takových narozenin oslavíme společně ještě spoustu. Tak hrozně to všechno letí.... Uvědomuji si, že tu s námi babička s dědou nebudou věčně, ale já si to bez nich ani nedokážu představit.... Mám je moc ráda. Tak doufám, že i příští rok se na oslavě sejdeme všichni "živi a zdrávi" jak vždycky říká babička.... :) 

24 komentářů:

  1. Rucni prace tohoto druhu obdivuji, nadhera, dedovi i mamince vse nej:-) a spoustu dalsich spolecnych let ve zdravi. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Luci, je nádherný. Do takového dortu bych se já nepustila ;-) Krásný večer D.

    OdpovědětVymazat
  3. Lucko, dort je nádherný. Klidně by ses s ním mohla přihlásit do soutěže.
    Mamince a dědovi přeji všechno nejlepší, hlavně hodně zdraví! :-) ☼ ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Lucko, dort se Ti báječně povedl. Rybář i ostatní marcipánové drobnůstky jsou fajn. Přeju, ať se takhle setkáváte ještě dlouhá léta.
    M.

    OdpovědětVymazat
  5. Je naprosto boží, neskutečně se ti povedl....nádherný dárek od srdce.

    OdpovědětVymazat
  6. Lucko! Mas ho krasny jsi hrozne sikovna a mnozi ti mame co zavidet. A hlavne ja, ja totiz tu potahovku neumim na dort naskladat. Dneska mam za sebou a zase to neni ono. Mej se krasne Radana

    OdpovědětVymazat
  7. Luci, dort jako od profíka ;)))).... Dárečky od srdce jsou vždycky nej :)Eva

    OdpovědětVymazat
  8. Dort se ti moc povedl - nevypadá jako začátečnická práce.
    No a s tím časem máš pravdu - hodně to letí...

    OdpovědětVymazat
  9. Hezký dort jsi šikula Měj se

    OdpovědětVymazat
  10. Super dort, děda měl radost ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Toto, že dělal začátečník? Nádhera, úžasné, mňam!!! I v řezu je moc pěkný a lákavý :-) Měj se krásně Luci, Ivana.

    OdpovědětVymazat
  12. Krásný dort jsi dedovi upekla :)), se nedivím že potěšil :) A polštářek zrovna tak :)

    OdpovědětVymazat
  13. Co úžasnějšího může být, než věnovat drahocenný čas rodině.
    Lucko, báječně jste narozky oslavili. A tvoje dárky včetně dortu, to jsou hotové skvosty. Obdivuji, jak se do takových piplavých dortů pouštíš. Musí to být děsně pracné. :-) Přiznám se, že jsem ráda, že u nás jsou v oblibě krémy. Je to mnohem rychlejší práce. :-D

    OdpovědětVymazat
  14. Luci, je moc hezký. Tiše závidím, jaké zvládáš postavičky, na to já vůbec nemám buňky :-) Karla

    OdpovědětVymazat
  15. Lucko,nádhera!Jako od profika:-)Koukam,že na co sahnes,ti tu jde!

    OdpovědětVymazat
  16. Luci, je nádhernej! Žádnou chybu nevidím (opravdu, nekecám!) a i kdyby tam nějaká byla, lámat si s tím hlavu vůbec nemusíš, protože nejdůležitější je, že dort je dělaný s láskou :).

    OdpovědětVymazat
  17. Tedy Luci??? Klobouk dolů, fakt! Já bych si na takový možná netroufla ani po dvou letech dortování, natož předvést tohle jako druhý dort! Jsi talent a já už teď nepochybuji o tom, že si svůj svatební dort zvládneš udělat hravě sama. A ještě to bude přesně tak, jak chceš. Fakt jsi dobrá!

    OdpovědětVymazat
  18. Nevím Luci, o jakých nedostatcích mluvíš, ten dort je nádherný! Je fajn, že jsi oba dortíky vyfotila i na řezu, člověk si tak lépe udělá představu o tom, jak asi chutnaly a musím se přiznat, že se mi sbíhají sliny!

    OdpovědětVymazat
  19. Ten rybářsský dort je úžasný, a ten druhý vlastně taky. I když marodím, tak chuť mi stále slouží a tak tady jen můžu hledět, protože doma nic sladkého není.

    A moc se mi líbí váš žížalopejsek. Prosím předejte mu ode mne pohlazení.

    OdpovědětVymazat
  20. Luci, dort je krásný, už se mi sbíhají sliny :-) Určitě potěšil a chutnal ;-)

    OdpovědětVymazat
  21. To je přímo soutěžní kousek :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Dort je nádherný! Jste moc šikovná!

    OdpovědětVymazat
  23. Dort je nádherný! Jste moc šikovná!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu. :)