10. prosince 2016

Tip na fotodárek

Fotokalendáře připravuji pod stromeček už třetím rokem. Zprvu byly jen pro babičky, ale natolik se líbily i ostatním, že jsem je v dalším roce nechala vytisknout i pro rodiče a další příbuzné. Kalendáře vybírám stolní týdenní, ale v nabídce mají i nástěnné nebo magnetické. Letos jsem objednala zde , mají tu akci 3+1 kalendář zdarma, což se mi hodilo, já jich totiž objednávala rovnou 6. Akce platí jen do 12.12., tak pokud byste si chtěli kalendáře také objednat, tak šup šup! :) 

U nás fotokalendáře vždycky pod stromečkem udělají radost, a přes rok se vždycky obdarovaní těší, až otočí na nový týden a jinou fotku. :) 


Včera jsem brouzdala knihkupectvím a zaujala mne kniha Babičko, vyprávěj. Znám ji už delší dobu, ale vždycky jsem váhala, zda ji koupit. Jde o knihu, do které má babička zaznamenat své vzpomínky od jejího dětství až po současnost. Jejím sepsáním tak vznikne jakási kronika. Moc se mi tenhle nápad líbí, je však otázkou, pro koho je tato kniha vůbec dárkem :) - dostane ji sice babička, ale později se očekává, že ji babička předá svým dětem, vnoučatům, aby si ji mohli pročíst, dozvědět se něco z babiččiných vzpomínek ... No, neodolala jsem a knihu tentokrát už opravdu koupila. Je moc hezky zpracovaná a já budu jen doufat, že nám ji babička také vyplní.. :)


Přeji krásný, již třetí, adventní víkend! 

24 komentářů:

  1. Luci, s kalendářem to musí být dost práce, ale věřím, když se na to všichni těší, že se to dělá krásně. Babičko vyprávěj jsem jenom někde zahlédla, nevěděla jsem, že je do knihy má babička psát, možná by nebylo špatné zapojit i dědečka :-)) Zdravím do Jizerek, mějte se tam hezky D.

    OdpovědětVymazat
  2. Kalendáře dáváme asi 10 let a přiznávám, že rok od roku je víc flákám. Kdysi jsem začínala už v září, abych to stihla (bavil mě digi scrapbook), ale už není toho času :D nicméně vděčný dárek je to pořád.
    Hezkou sobotu, Ilona

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera. Já jsem zatím dělal fotoknihy, ale manželovi jsem v roce 2009 udělal nástěnný kalendář A3. Je jen měsíční, ale na každé stránce je vždy několik fotek ne dětí a vnoučat, ale mých fotografií z přírody a všelijakých detailů k danému období. Kalendář se tak líbil, že se poctivě obracejí měsíce dodnes. Data jsou jen v malém proužku na boku a skoro je nevnímáme. Jen to období. A zatím se neokoukal. :-D Mamince jsem jednou nechala udělat kalendář s vnoučaty a také ho má na stěně dodnes. Ty tvoje jsou nádherné. Mohla bych zase udělat nové, ale letos už to nestihnu, tak snad příští rok. :) Přeji krásný Advent a pohodové Vánoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, tak takový kalendář je určitě také moc krásný! Určitě neváhej a pusť se do dalšího, budeš teď na to mít do příštích Vánoc celý rok, určitě pořídíš spoustu krásných fotografií.. :)

      Vymazat
  4. Nevím, jak to, že mi ze sloves zmizelo "a" a píši jako muž. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řádí mi tu asi nějaký skřítek! :-D Nevadí Maruško, alespoň jsem se pobavila :-) :-)

      Vymazat
  5. Krásný dárek, ten kalendář! Určitě moc a moc potěší. Měj se krásně Ivana

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné dárky a pokud si s tím člověk pěkně pohraje, vypadá to skvěle.
    A ta knihy od babičku pro babičku je báječný nápad, jak předat další generaci něco ze sebe...

    OdpovědětVymazat
  7. Jojo, kalendář byl loni poprvé, babička z něj měla radost. Pro letošek dostane čtení, ale na příští svátky se znovu pokusím kalendář "postavit". Je to krásný dárek. A knížka??? Tu jsem dávala předloni, něco je tam napsané, ale připrav se, že pro babičky (naší je přes 80) je to hodně emotivní a mnohdy se vyprávění a vzpomínání spojí i se slzami nostalgie a třeba i dávné bolesti. Dárek je to ale krásnej ♥

    OdpovědětVymazat
  8. Takový nástěnný kalendář se už u nás stal tradicí od narození prvního vnoučka a to je už 9 let. A patří k nejkrásnějším vánočním dárkům od dcery a její rodiny.

    OdpovědětVymazat
  9. Lucinko, objednala jsi opravdu moc krásné dárečky, které se mi také líbí. A ta kniha Babičko, vyprávěj - ta by měla zaznamenávat jaké časové období? Pokud by to bylo delší čas, musela by se darovat už asi hodně brzy, že:

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježurko, v knize má babička zavzpomínat na celý život - od dětství až po současnost. :)

      Vymazat
  10. Lucko, to jsou krásné dárky, mně by se líbily. Ale u nás by nikdo jiný to neocenil. takže nic. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Kalendář plný rodinných fotografií je moc hezkým dárkem, který musí potěšit každého z příbuzných. Ale ještě víc mě oslovila ta kniha "Babičko vyprávěj". Lámu si hlavu čím potěšit maminku, protože když se jí zeptám, tak odpověď zní - nic nepotřebuji. Takže tisíceré díky za prima typ, určitě se po té knížce podívám a jen doufám, že ji mají i u nás.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, u nás ji mají téměř v každém knihkupectví, tak to zkus tam :).

      Vymazat
  12. Ta kniha může být zajímavá docela by se mi líbila i když nejsem ještě babča ale brzo budu.Měj se

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evičko, my tuhle knihu chtěli koupit i mamince. Ale bohužel pro maminku existuje pouze verze "Maminko, vyprávěj nám o vaření", vznikne pak z toho taková rodinná kuchařka. :) Je to sice taky pěkné, ale to by naši mamku nejspíš vyplňovat nebavilo.

      Vymazat
  13. Luci, fotokalendáře vyrábím pro své příbuzné každý rok. Patři mezi nejoblíbenější a taky nejočekávanější dárky. A knížku jsem koupila moji mámě k loňským Vánocům a moc se ji líbila. Eva

    OdpovědětVymazat
  14. Tak fotokalendář jsem ještě nedostala....a to bych si ho přála :-) A ještě víc fotoknihu, snad se dočkám za dva roky ke kulatinám :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, třeba Ježíšek tvá přání vyslyší :)

      Vymazat
  15. Luci krásný tip na dárek :o)
    Knížku jsem koupila pod stromeček naší babičce mojí mamince vloni také a dodnes do ní nenapsala ani řádku :o( musím ji popohánět... :o) posílám vánoční pozdrav ✨

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toho se právě trochu bojím, že knihu daruji a babičce se do psaní nebude chtít... :( No, nutit ji samozřejmě nebudu, ale byla bych moc šťastná, kdyby knihu sepsala. :)

      Vymazat
    2. My knihy darovali oběma babičkám i dědečkům v roce 2011 a dodnes ani řádek :-(
      Iveta

      Vymazat

Děkuji za Vaši návštěvu. :)