3. prosince 2016

Nová vášeň

Mou novou vášní se se stalo šití. Před 2 měsíci jsem nastoupila do kurzu šití pro začátečníky, lekce probíhá vždy jednou za 14 dní a trvá 3 hodiny. Nejenže se vždy naučíme něco nového a odneseme si nějaký pěkný výrobek, ale také se sejde parta moc fajn ženských, popovídáme si, je to  moc příjemné setkání. Proto mě trochu mrzí, že příští týden máme už poslední lekci. Ale třeba se kurz v novém roce otevře znovu... :)

Šicí koutek a můj stařičký pomocník Singer, ještě po dědovi. Ale stále skvěle funguje, tak proč kupovat nový? Vždy když šiji si říkám, že jestli na mě děda shora kouká, určitě je rád, že šicí stroj neleže někde zastrčený a je využívaný. :)


Dříve když jsem občas prošla kolem galanterie, kde bylo pokaždé narváno, říkala jsem si co všichni blázní a co je baví nakupovat zrovna v galanterce?! Teď už to chápu. :) I já v ní při každé návštěvě strávím spoustu času, prohrabuji se různými šicími pomůckami, látkami... a pokaždé tam nechám spoustu peněz ( dříve jsem netušila, že látky jsou tak drahé!). 


Co mě chytlo asi nejvíc je patchwork. Baví mě kombinování různých látek, vzorů a vždycky se těším, co "z toho vyleze" a jak bude výrobek ve výsledku vypadat. :) Bohužel doma (prozatím) nemám patchworkový řezák, podložku ani pravítko, a tak si musím vystačit s nůžkami, pravítkem a metrem, což se pak trochu projeví na přesnosti, ale mě to vůbec nevadí. :) Co se totiž té přesnosti týče - strašně mě nebaví vše měřit na milimetry a neustále něco opravovat. Přiznám se, že jsem na tohle trochu flink. :) :) 


Polštářky i obal na knihu poputují jako dárky pod stromeček, snad alespoň trochu potěší, i když má mé šití ještě chyb jak much... :) 


Tak paničko, přestaň už fotit ty kraviny a házej mi oslíka! Aneb Matýska mé šití absolutně nezajímá... :)


Užijte si pohodový, již druhý, adventní víkend! 






19 komentářů:

  1. Takový koníček je moc fajn :-). O té galanterii mi povídej, já raději do města chodím co nejméně, protože mi to prostě nedá tam nejít :D. Ale i tak to finančně ještě jde, to když jsme bydlívali ještě v centru, to teprve peněženka plakala! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Na podobném šicím stroji jsem se taky učila ;-) Patchwork je moc pěkný, hlavně se mi líbí ty kombinovatelné látky, poradila sis s tím krásně. Z mé poslední návštěvy galanterie jsme měli podzimní věnec ze dvou látek na patchwork :-) Hezký večer D.

    OdpovědětVymazat
  3. Lucko, krásný koníček, který (snad) ocení i zbytek rodiny :-) A patchworkové polštářky jsou bezva .-) Krásný podvečer A.

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělá náplň volného času, která je navíc užitečná. Patchwork mě láká dlouhou dobu, ale stále nemám odvahu se do něj pustit. Možná časem, nyní jsem svůj volný čas vyplnila pletením. Po 25 letech jsem oprášila jehlice a učím se postupně opět základy - nahazování ok, hladce, obrace atd. :o)
    Myslím, že děda je na tebe v nebi pyšný a polštářky se budou určitě líbit i obdarovaným.

    OdpovědětVymazat
  5. Lucko, skvělé! já držím palce, ať odhodlání pro šití vydrží. Je to krásný koníček. Jsem švadlena samouk, ale moc mě to baví. Tvé výrobky jsou moc hezké. Měj se krásně Ivana.

    OdpovědětVymazat
  6. Hezké dárečky - určitě udělají radost.

    OdpovědětVymazat
  7. Tvé šití obdivuji, už dlouho přemýšlím, že bych si koupila nějaký malý šicí stroj a občas si taky nějaké doplňky vytvořila, ale zatím jsem se k tomu nedostala. Dárečky se budou určitě líbit! Karla

    OdpovědětVymazat
  8. To jsi moc šikovná. To by mne nenapadlo, že jen takový krátký kurs a uděláš něco tak krásného. To bych řekla, že na takové krásné výrobky potřebuješ roky praxe. Takže stačilo jen 4x3 hodiny učení? Paráda. Šití dřív podle mne bylo, aby se něco ušetřilo. Dnes je to koníček jako jiný, prostě se musí zaplatit. Dárečky potěší. Jo a líbí se mi, jak to máš doma hezky barevně sladěno :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Šikulka...jeden hezčí než druhý....Ilča

    OdpovědětVymazat
  10. Moc hezké to se ani nedivim že tě to chytlo když seš taková šikulka taky ho zkouším Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
  11. Před dvěma lety jsem dceři koupila šicí stroj, moc si ho přála, ale neměla čas...no tento týden mi říkala´, že šití úplně propadla.Šije pro malou a strašně jí to baví.
    Lucinko, Tvoje polštářky se mi moc líbí, no a přeju hodně a hodně nových nápadů...

    OdpovědětVymazat
  12. Lucko, krásná dílka...i u mě je šití moc oblíbené:)))) Eva

    OdpovědětVymazat
  13. Když jsi nám v jednom z předešlých článků ukazovala vaše útulné bydlení, tak jsem si toho prostoru za sedačkou všimla a říkala jsem si, co tam asi máš. Že je to šicí koutek mě nenapadlo, ale je to prima nápad. Prostor je to maličký, ale úplně stačí. ;-) Na tvých výrobcích vůbec není poznat, že jsi začátečník a obdarovaný bude mít určitě velikánskou radost! Rozesmál mě Matýsek, jak kdybych viděla naši Peginku, to je aportovací maniak. :D

    OdpovědětVymazat
  14. Moc hezké. Taky miluju pachwork, ale nemám tolik trpělivosti se s tím patlat.
    A jestli potřebuješ šalvěj, tak mi napiš do zprávy autorovi adresu a já ti buď pošlu, nebo se můžeme někde v Liberci sejít , já ti donesu. Pokud nechceš se setkat a ani poštu, tak v Liberci ve spojovačce mezi ul. 5. května a Husovou ( na spodním rohu je řezník, na horním lékárna ), je čerstvě otevřená bylinková lékárna. Až půjdeš někdy domů z práce, tak se tam mrkni.

    OdpovědětVymazat
  15. Z tvých výrobků není, Lucie, vůbec znát, že bys byla začátečnice. Jsou moooc hezké. A pes taky :D Ten tě nenechá ztratit, neboj :)

    OdpovědětVymazat
  16. Tu je pekne, v šicom kútiku naj!
    :-) Alena Vyskočilová

    OdpovědětVymazat
  17. Lucko, parádní. Jsi moč šikovná :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Máš bezvadný šicí stroj. Moje kufříková Veritaska nemá ten prostor pod šicí patkou. Ale i tak jsem se našila hodně a nyní už jen opravuju montérky. Dříve jsem šila tašky, celé zimní soupravy pro děti i dospělé. Dokonce i pár kousků na zakázku pro známé, třeba šaty na kolonu do tanečních. Ale nyní mně to už nebaví. Možná i proto, že nemám ten koutek. To udělá hodně. Když může od šití vstát, trochu poklidit a pokračovat další den. Já jsem šila v kuchyni a překážela jsem rodině. Musela vždy všechno schovat. Ale je pravda, že jsem nedávno čila z čalouněné těžké látky ochranu zdi v patrové posteli s kapsami. Při prosívání kapes jsem myslela, že to neutáhnu a syn mi musel rolovanou látku pomáhat za strojem rovnat. :-D Ty určitě šiješ i podle Ajky. Ta má bezvadné návody.

    OdpovědětVymazat
  19. Lucko, polštářky se ti moc povedly. Vybrala jsi krásné látky. :-) Dobře spolu ladí.
    Matýsek je roztomilý. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu. :)