27. září 2016

Střípky z našeho bydlení...

Vloni na jaře dostal partner zajímavou pracovní nabídku, která se neodmítá, tudíž padlo rozhodnutí: stěhujeme se do Jablonce nad Nisou! A tak začalo hledání toho nejvhodnějšího bydlení pro nás dva. Už dopředu jsme věděli, že napořád na severu zůstat nechceme, jednou se hodláme vrátit k nám na jih, jelikož tam máme oba své rodiny, a tak jsme rovnou vyloučili koupě bytu a koukali spíše po pronájmu. Jenže sehnat byt v Jablonci, který by byl alespoň 2+kk nebo 2+1 byl docela oříšek. Byty v nabídce byly, ale buďto úplně prťavé a nebo zbytečně velké, rodinné. Až jsem na webu bezrealitky.cz našla ten pravý... Byt o velikosti 2+kk, nezařízený, nová kuchyňka, nová koupelna, bíle vymalováno a krásný výhled na celý Jablonec a celé okolí Jizerských hor. :)
Měli jsme s partnerem našetřeno, a tak jsme se rovnou mohli pustit do vybavování našeho bytečku. Tímto vás tedy zvu k virtuální prohlídce našeho bydlení.... :)

Nejdříve ze všeho jsme se pustili do ložnice. První dny jsme spali v holé místnosti na karimatkách :), pak jsme ale koupili za dobrý peníz v bazaru postel a v ní už se nám spalo jako v bavlnce.. :)


Ten náš Matýsek (vpravo) aby u něčeho nechyběl... Jako by říkal:,,Paničko, co to děláš? Proč to fotíš?" :)


... následovalo vybavení obýváčku... ten byl původně bílo-béžový, ale nějak mi tam chybělo to "teplo domova"... a tak jsme barvičky změnili.. :)


... a tady moje pidi-kuchyňka. Jó tady když se člověk pustí do vaření 3-chodového menu, musí si umět poradit i v takto malém prostoru. :) ... Na jídelní stůl nám už nezbylo moc místa, a tak jsme zvolili stůl nástěnný, který lze jednoduše sklopit a člověk má rázem zase o trochu místa navíc. :)


... a naše chodba, ve které máme velkou šatní skříň a celkem velký (ačkoliv mě nestačí!) botník, zakoupený také v bazaru a vylepšený samolepkou ptáčků z Ikea. :) Z bazaru jsem nakoupila poměrně dost věcí do našeho bytu, hledala jsem hlavně na stránce sbazar.cz, kde se dají sehnat pěkné kousky a za zlomek ceny, než-li v kamenném obchodě. ... V rámečku ručně kreslený obrázek od rodinného přítele - Humpolec - kostel sv. Mikuláše - rodné město partnera.

... a nakonec orchidejka v obýváku, která se chystá brzy kvést a náš andělíček strážný z řady Willow Tree Angels. 

Tak takhle my si tady bydlíme... :)



27 komentářů:

  1. Lucko, tak to já tě budu s radostí sledovat a budu se inspirovat tvou výzdobou. Tvůk bývalý blog jsem neznala, však také nebloguji příliš dlouho :o)). Díky za návštěvu u mne. A mimochodem - jsem ze severu, do LB asi 3/4 hoďky cesty. Jizerky jsou prostě nádherné !!
    Ála

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkně jste si zařídili byteček :-))No a nejhezčí je Matýsek :-) Také děkuji za návštěvu u mne :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Lucinko, vítej zpět mezi blogaři. Chválím vaše nové hnízdečko. Přeji vám, aby se vám v novém bytečku dobře žilo a dařilo.:-) Těším se na tvoje tvoření. Doufám, že začne už Dušičkami.:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak do Jablonce, tak to jsi od nás co by kamenem dohodil a zbytek doběhl. Bydlím sice v Chrastavě ( což je 10 km západně, směr Děčín ), ale pracuju v Liberci. Tak kdyby tě nějaký vítr zavál do Liberce, dej vědět. Provedu tě. Stejně je Liberec s Jabloncem skoro úplně stavebně propojený, tak myslím, že jednou stejně dojde ke sloučení a bude z toho dvojměstí, něco jako Frýdek-Místek. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, já taktéž pracuji v Liberci. :-) Nabídek práce přímo v Jablonci příliš nebylo, naskytla se mi však nabídka práce jako asistentka manažera v Liberci, tak jsem ji přijala a jsem tam již přes rok. Kancelář mám v budově Katastrálního úřadu a každý den vystupuji u polikliniky. Vím, že jsi zdravotní sestra, nepracuješ přímo v nemocnici? Kolem ní procházím každé ráno.. :-)

      Vymazat
    2. Luci, pracuju. Možná se míjíme a ani to nevíme. Ale ty asi nepracuješ někde od 7, ale až od 8 ne. Já začínám nebo končím v 7 ráno nebo večer. :D

      Vymazat
  5. Zařídili jste si to tam moc hezky,máte to pěkné a útulné:)Určitě na tvůj blog vždycky ráda nakouknu a podívám se,co je nového.Pokud přijdeš i ty na můj,budu ráda:)Tak ať vás andělíček chrání a přináší vám štěstí:)

    OdpovědětVymazat
  6. Napsala bych to samé, co Melissa. Máte nádherně zařízený byteček. Pěkně sladěné barvy, což pro tebe není problém. (mrk)
    Bylo mi divné, kde jsi se vzala na severu, když tě mám zafixovanou v jižních Čechách - Č.B.
    Stejného psa má vnuk, ale odstěhoval se i se psem za přítelkyní. Pes si nás stále pamatuje, když náhodou přijedou.
    Orchidejka ti krásně pokvete. Andělíček - ochránce je kouzelný.
    Ať se vám dobře bydlí! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Lucko, nádherný útulný byt a navíc ten rozhled, i když tady není žádná fotka, ale já si to umím představit, je parádní :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavli, výhled od nás na Ještěd vám také určitě ukáži, jen čekám na ten správný okamžik a správné světlo, abych vám ho mohla vyfotit. :-)

      Vymazat
  8. Byt jsi krásně vyladila, určitě se vám tam bude bydlet dobře. Matýsek už je spokojený, ještě malou chvilku a už bude odpočívat v té nádherné posteli ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
  9. Bazarové věci mají svůj příběh a já mám pro ně taky slabost (no a jsem šetrná:))
    Máte to útulné bydleníčko!
    Mávám
    A

    OdpovědětVymazat
  10. S velikostí kuchyně mám také problém. Po všemožných pokusech o nejpraktičtější umístění jsem z ní stůl vyhodila a zůstal jen v obýváku. Sezení v kuchyni jsem vyřešila starou lavicí... Matýsek je krásný :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Lucko, krásně jste si ten váš byteček zařídili, je vidět, že jste šikovní a umíte nakupovat a to dokonce i levně a přitom super. Já si také pamatuji, když jsme se přestěhovali s prvním mužem z jižní Moravy od Brna sem k nám do Litvínova. Zařizování nebylo tak snadné, nepamatuji si, že by byly v šedesátých letech bazary, peníze taky nic moc, ale nakonec jsme to taky zvládli a původně jsme sem šli prý na rok a půl. A víš kolik let už tu bydlím? V tom samém bytě už 54 let, jenom první muž dlouho nevydržel, ale já jsem spokojená a hlavně, pokud budete chtít prchat zpět, tak dřív, než si pořídíte děti, pak už to nějak moc nejde. V Jablonci jsem byla v červenci, ale ne na výletě, nýbrž v nemocnici na operaci. Byli tam na mne hodní.

    OdpovědětVymazat
  12. Jeee, krásnej byteček.
    Nikdy jsem nebyla v Jablonci ani Liberci a Ještěd jsem viděla jen z velké dálky z rozhledny :o)
    Ať se pěkně bydlí ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Máte hezké bydlení. A díky tomu, že tys nakoukla na můj blog, jsem já objevila tvůj a určitě se ještě vrátím.

    OdpovědětVymazat
  14. Krásný byt, hezky zařízený a pejsek se mi líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  15. To je nádhera...když mi napíšeš mailovou adresu (do mailu jenicek76centrum.cz), pak ti pošlu pozvánku...

    OdpovědětVymazat
  16. Lucko, máte moc hezké bydlení. Kdybys nepsala o bazaru, nepoznala bych to. Z bytu číší domov a pohoda. Matýsek kouká pěkně vyzývavě. :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Máte krásné bydlení..Vše sladěno..příjemné barvy..Tvoření na jedničku....Ilča

    OdpovědětVymazat
  18. Máte krásné bydlení..Vše sladěno..příjemné barvy..Tvoření na jedničku....Ilča

    OdpovědětVymazat
  19. Lucko a bydlíte si moc hezky.
    Byteček je krásný,útulný
    a s láskou zařízený.

    OdpovědětVymazat
  20. Teda, moc pěkný a útulný byteček, moc se mi líbí různá prostírání, látkové ozdoby, sladěné povlečení...

    OdpovědětVymazat
  21. hledala jsme na netu něco o tom,jak se žije v Jablonci a našla váš blog:) tak jdu vyzvídat jak se vám tam po roce bydlí:) píšete ,že jste z jihu, tak jak jste si zvykli na děstivé počasí? a jdu si číst váš blog dál jsme zvědavá:) děkuju Katka

    OdpovědětVymazat
  22. Nedávno jsme si nechávali dělat také rekonstrukci od firmy pwinterier a myslim si, že odvedli vskutku famózní práci. Hlavně tedy to, co umí s kombinacemi s barvami, to je něco opravdu neuvěřitelného. Pokud máte v plánu rekonstrukci, určitě udělejte u nich.

    OdpovědětVymazat
  23. Jé, to je opravdu nádherné. Krásně to máte vyladěné do dřeva a moderna. Já budu mít konečně svůj první byt. Naši mi ho pronajali od realitky této. Takže se nesmírně těším, až si ho budu moct takto podobně vybavit. Máte nějaký tip na doplňky?

    OdpovědětVymazat
  24. Super moc pěkné to máte taky teď sháníme s rodinou nějaké bydlení v Liberci nebo v okolí a narazili jsme na tuhle realitní kancelář, taky zatím hledáme podnájem a taky právě 2+1 nebo 2kk. A po čase si chceme koupit něco vlastního taky někde u Liberce nebo na severu Čech. Jelikož se nám tam líbí a mám tam i dobrou práci.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu. :)