26. září 2016

Jak to všechno začalo...

... někteří z vás si mne pamatují z předchozího blogu, na kterém jsem se věnovala hlavně ručně vyráběným dekoracím, zejména dekoracím vánočním. Ale jistě si také pamatujete, že mé bydliště bylo v jižních Čechách..? Z důvodu zajímavé pracovní nabídky mého partnera jsme se však zatoulali až na sever Čech, konkrétně do Jizerských hor, kde momentálně žijeme již druhým rokem. Je to tu... nádherné! Ta příroda, hory, turistika, výlety... Člověk má na dohled od domu hned čtyři rozhledny, z okna koukáme na liberecký Ještěd. Je to tu jako v pohádce... :-) A právě o tyhle ale i jiné krásy a zážitky bych se s Vámi chtěla na tomto blogu podělit... :-) 

Pamatujete? :-) Už se na letošní vánoční tvoření zase moc těším. 





Ale do Vánoc ještě času dost... 
                                                        ...... vítejte u mne! :-) 



21 komentářů:

  1. Lucko, děkuji za komentář a přání. :-)
    Chci se zeptat, nejsi na FB? Tam je jedna Lucka s dekoracemi.
    Dělá podobně krásné věnečky na dveře, adventní svícny a stromečky ze smrkových větviček.
    Tvoje tvorba se mi moc líbí. Nádhera! :-)


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jarmilko! Ano, to jsem já. :-) Pamatuješ si mě z minulého blogu va-no-ce.blog.cz? :-) Myslím, že sis u mne v minulosti i zakoupila nějaké dekorace, viď? :-)

      Vymazat
    2. Lucko, máš pravdu. Byly to asi dva věnečky, jeden velikonoční a jeden podzimní.
      Jsi ještě na FB?
      A ty bylíš v Jizerkách? Já tam v Josefově Dole vyrostla.
      Když tak mi napiš o Jizerkách na brizova.j@atlas,cz. Ráda se něco dozvím o kraji mého srdce.
      Pa, měj se hezky. :-)

      Vymazat
    3. Na FB jsem stále jako "Lucka Dekorace", avšak v loňském roce jsem dekorace nevyráběla, přestěhovali jsme se do bytu a tam nebylo možné věnečky ani stromečky vytvářet... Pro letošek už máme ale i zahrádku, tak se zase do dekorací pustím! :)
      My bydlíme v Jablonci nad Nisou, tak i tady to určitě znáš, viď? Do Josefáče je to kousíček... :-)

      Vymazat
  2. Dobrý den, prosím a kde Vás najdu na FB ? Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, je to stránka "Lucka Dekorace" - https://www.facebook.com/vanocni.dekorace

      :-)

      Vymazat
  3. Lucko vítej zpět! Na tvoje krásné vánoční tvoření si dobře pamatuju a těším se na nové vánoční inspirace a taky už se těším na fotky přírody z tvého nového domova :)

    OdpovědětVymazat
  4. No jasně,že si pamatuju a moc tě zdravím.
    Říkala jsem si,kam ses poděla a na fotky a zážitky
    z nového bydliště už se moc těším!

    OdpovědětVymazat
  5. Jéje, to jsi ty? A já jsem si říkala, kampak jsi se ztratila, Ještě mám tvůj starý blog na tom svém v oblíbených. Tak to jsi od nás celkem " za rohem ". Z Chrastavy do Jizerek až zase tak daleko není.Musím si tě uložit tak jak to máš v novém. :D

    OdpovědětVymazat
  6. náhodou jsmem vás objevila a těším se na články, protože zvažujeme postavit domeček v oblasti od Liberce po Vrchlabí :) ale žijeme doted celý život v Praze a nechceme si to jen idealizovat, jak se v horách žije, tak jsem objevila ten pravý blog:) Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Káťo! :-) Stavbu domečku v Jizerkách/Krkonoších vám mohu jen a jen doporučit, je to tu skutečně krásné. A do Prahy je to co by kamenem dohodil.. :-)

      Vymazat
  7. To je dobře, že jsi zase začala blogovat, na tvé krásné vánoční tvoření se nedá zapomenout a už se nemůžu dočkat až zase zveřejníš své nové výtvory. A možná, že nám ukážeš i fotky z procházek po Jizerských horách. ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ty jsi se stěhovala za prací z jižních Čech do severních a mně zase utekla dcera za prací ze severních Čech na jižní Moravu. Pravda je , že u nás moc práce pro archeologa není, to na jižní Moravě, to je jiná. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Hani ale nerada, velmi nerada, jsem odcházela od maminky... :) :) :)
      Určitě se jednou chystáme vrátit zpět na jih, ideálně třeba na Šumavu, protože hory nám přirostly k srdci... Ono to dojíždění za rodinou přes celou republiku není úplně ideální, a co potom třeba až budeme mít děti... potřebujeme babičky!! :-)
      Tak to jsi od nás, Hani, taky kousíček. :-)

      Vymazat
  9. Lucko, dnes jsi okomentovala můj podzimní cyklovýlet a já jsem klikla na Tvůj blog. Při přečtení názvu "On nás z Jizerek" se mi srdíčko rozbušilo. Já jsem holka z rovinaté Hané (z Přerova), ale Jizerky jsou pro mě srdeční záležitost. Nevím, co jmenovat dřív - Jizerku, Štěpánku, Černostudniční hřeben, Jizeru, Smědavu ... Nádhera. Už od roku 2007 tam každoročně jezdíme na pár dní do jednoho pensionu v Kořenově. Na rajčeti, v našem albu http://luigi007.rajce.net máme fotky i z Jizerek. Když budeš chtít, tak se k nim proklikej. Těším se na všechny Tvoje zprávy z Jizerek i na Tvoje tvoření (to zatím neznám). Tak se měj a pozdravuj v Jizerkách :-)Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Pavli! :-) Děkuji za odkaz na tvou fotogalerii, na fotky se moc ráda podívám. :-)
      Jizerky jsou skutečně krásné, místa, která jsi zmínila výše jsou mi dobře známá, ačkoliv ještě bližší jsou mému partnerovi, který tato místa má prošmejděné křížem krážem na běžkách a už se těší, až letos napadne sníh a zase se tam bude moct vydat. :-)

      Vymazat
  10. Milá Lucko, děkuji za návštěvu na mém blogu a mám radost, že mě navštívila (alespoň virtuálně) sousedka. Právě jsem se domů (Janov nad Nisou) vrátila z Jablonce nad Nisou:)
    Ráda k Tobě zajdu na kukandu a počtení, dekorace mám ráda a určitě tady najdu inspiraci.
    Ať se Ti daří a těším se na další zápisky od Tebe.
    Krásný podzimní barevný čas
    Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme skutečně sousedky, protože my bydlíme v Jablonci. :-) :-)

      Vymazat
  11. Aha, tak podle těchto fotek si vzpomínám, že jsem u Tebe na starém blogu někdy byla! :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Už jsem doma, já jsem chodila na ten původní blog očumovat krásné dekorace...Luci, jsem ráda, že budu mít zae kam chodit pro pokochání....

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu. :)