29. dubna 2017

Tatarák z červené řepy

Na tenhle lehký a chutný recept jsem narazila u Jarušky, a tak jsem si včera nemusela lámat hlavu s tím, co udělat k večeři. :) Řepu příliš nevyhledávám, když už, tak jen řepu zavařenou, kterou si dávám jako přílohu např. ke kuřeti s rýží. Jinak mi řepa přijde taková nijaká, bez chuti, mdlá. Ale správné dochucení dělá divy! 


Řepu jsem uvařila v osolené vodě ( použila jsem 2 kousky), oloupala a rozmixovala na malé kousky. Přidala jsem na jemno nakrájenou střední cibuli, stroužek česneku a dochutila lžící hořčice, kečupu, oleje, lžící sojové omáčky, solí, pepřem, červenou paprikou a špetkou kari koření. Řepu a lá tatarák jsem podávala na topinkách s česnekem a fakt jsme si pochutnali! :)

Tatarák z řepy doporučuji, vyzkoušejte ho také, budete překvapeni, jaká je to dobrota! Navíc je recept rychlý, jednoduchý a za pár kaček! :)






17 komentářů:

  1. Tak to vypadá výborně, určitě zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Lucko, vypadá báječně. Já ho viděla ne blogu Helenky, ale ještě jsem ho nevyzkoušela. Nevím, jestli by to u nás chlapi jedli. No, ale pokud nevyzkouším, nezjistím. :O)
    Přeji krásný večer.

    OdpovědětVymazat
  3. Lucko,vypadá to skvěle a láká to k vyzkoušení!

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá luxusně :) červenou řepu my můžeme.

    OdpovědětVymazat
  5. S červenou řepou mám docela problém. Není s ní moc receptů, které by mě bůhvíjak uchvátily, ale tenhle určitě vyzkouším. Skvělý nápad!

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to zajímavě, ale asi bych to doma jedla sama. Občas si dělám carpaccio z červené řeky, ale kupuji už předvařenou. K.

    OdpovědětVymazat
  7. Luci, děkuju za recept.
    Neboj se, že bych nevyzkoušela, mám řepu ráda a je součástí jídelníčku stále, jak pečená, tak vařená.
    Je obrovská škoda, že ji lidé nemusí, je to levná a přitom velice zdravá potravina pro tělo. Piju jí i jako čistící čaj.

    OdpovědětVymazat
  8. Luci, super recept, to budu muset vyzkoušet. Řepu mám docela ráda. Krásnou neděli D.

    OdpovědětVymazat
  9. Luci, díky za recept, určitě vyzkouším. Iva

    OdpovědětVymazat
  10. Díky za recept,neznám a přidávám se k zástupu,co vyzkouší.H.

    OdpovědětVymazat
  11. To vypadá fakt zajímavě. Určitě by to stálo za vyzkoušení.

    OdpovědětVymazat
  12. Nikdy jsem řepě nepřišla na chuť, ale tvoje fotky jsou tááák lákavé. :-D

    OdpovědětVymazat
  13. No vida, tataráček z červené řepy se ujal v další domácnosti. My jsme s manželem přišli jen na to, že nám chutnal víc, než jsme do něj dali trochu toho kari, takže příště už bude bez.

    OdpovědětVymazat
  14. To musím vyzkoušet. řepu máme rádi, ale často jí nedělám, máme jen zavařenou a po té se vždy zapráší.
    Díky za recept, Kája.

    OdpovědětVymazat
  15. Už jsem recept četla na více blozích, dokonce mám jednu řepu doma, určitě vyzkouším, jsem zvědavá. :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Červená řepa je velice zdravá, šťávě z čerstvé řepy se také říká druhá krev. je chuťově nevýrazná a musí se dochucovat, což je také její velké plus. Každý si ji může připravit k obrazu nebo spíše k chuti své. Je výborná a nepostradatelná v polévce "boršč". Tatarák jsem ještě nejedla a určitě zkusím, protože řepu si pěstuju i na zahrádce. Nejvíce sice na zavařování, ale ten tatarák mne láká.,

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu. :)