Na tenhle lehký a chutný recept jsem narazila u Jarušky, a tak jsem si včera nemusela lámat hlavu s tím, co udělat k večeři. :) Řepu příliš nevyhledávám, když už, tak jen řepu zavařenou, kterou si dávám jako přílohu např. ke kuřeti s rýží. Jinak mi řepa přijde taková nijaká, bez chuti, mdlá. Ale správné dochucení dělá divy!
Řepu jsem uvařila v osolené vodě ( použila jsem 2 kousky), oloupala a rozmixovala na malé kousky. Přidala jsem na jemno nakrájenou střední cibuli, stroužek česneku a dochutila lžící hořčice, kečupu, oleje, lžící sojové omáčky, solí, pepřem, červenou paprikou a špetkou kari koření. Řepu a lá tatarák jsem podávala na topinkách s česnekem a fakt jsme si pochutnali! :)
Tatarák z řepy doporučuji, vyzkoušejte ho také, budete překvapeni, jaká je to dobrota! Navíc je recept rychlý, jednoduchý a za pár kaček! :)
Tak to vypadá výborně, určitě zkusím :)
OdpovědětVymazatLucko, vypadá báječně. Já ho viděla ne blogu Helenky, ale ještě jsem ho nevyzkoušela. Nevím, jestli by to u nás chlapi jedli. No, ale pokud nevyzkouším, nezjistím. :O)
OdpovědětVymazatPřeji krásný večer.
Lucko,vypadá to skvěle a láká to k vyzkoušení!
OdpovědětVymazatTak do toho pujdu, super. M.
OdpovědětVymazatTo vypadá luxusně :) červenou řepu my můžeme.
OdpovědětVymazatS červenou řepou mám docela problém. Není s ní moc receptů, které by mě bůhvíjak uchvátily, ale tenhle určitě vyzkouším. Skvělý nápad!
OdpovědětVymazatVypadá to zajímavě, ale asi bych to doma jedla sama. Občas si dělám carpaccio z červené řeky, ale kupuji už předvařenou. K.
OdpovědětVymazatLuci, děkuju za recept.
OdpovědětVymazatNeboj se, že bych nevyzkoušela, mám řepu ráda a je součástí jídelníčku stále, jak pečená, tak vařená.
Je obrovská škoda, že ji lidé nemusí, je to levná a přitom velice zdravá potravina pro tělo. Piju jí i jako čistící čaj.
Luci, super recept, to budu muset vyzkoušet. Řepu mám docela ráda. Krásnou neděli D.
OdpovědětVymazatLuci, díky za recept, určitě vyzkouším. Iva
OdpovědětVymazatDíky za recept,neznám a přidávám se k zástupu,co vyzkouší.H.
OdpovědětVymazatTo vypadá fakt zajímavě. Určitě by to stálo za vyzkoušení.
OdpovědětVymazatNikdy jsem řepě nepřišla na chuť, ale tvoje fotky jsou tááák lákavé. :-D
OdpovědětVymazatNo vida, tataráček z červené řepy se ujal v další domácnosti. My jsme s manželem přišli jen na to, že nám chutnal víc, než jsme do něj dali trochu toho kari, takže příště už bude bez.
OdpovědětVymazatTo musím vyzkoušet. řepu máme rádi, ale často jí nedělám, máme jen zavařenou a po té se vždy zapráší.
OdpovědětVymazatDíky za recept, Kája.
Už jsem recept četla na více blozích, dokonce mám jednu řepu doma, určitě vyzkouším, jsem zvědavá. :-)
OdpovědětVymazatČervená řepa je velice zdravá, šťávě z čerstvé řepy se také říká druhá krev. je chuťově nevýrazná a musí se dochucovat, což je také její velké plus. Každý si ji může připravit k obrazu nebo spíše k chuti své. Je výborná a nepostradatelná v polévce "boršč". Tatarák jsem ještě nejedla a určitě zkusím, protože řepu si pěstuju i na zahrádce. Nejvíce sice na zavařování, ale ten tatarák mne láká.,
OdpovědětVymazat